Sosyal Medya

Borsa

Bitay: ‘Bitcoin ikinci günde de yatay harekette…’

Haftanın ikinci gününde Bitcoin yatay harekette 22.410$ seviyesinde, Ethereum ise 1.570$ seviyesinde alıcı buluyor. Piyasanın değeri ise 1 trilyon dolar civarında...

Bitay: ‘Bitcoin ikinci günde de yatay harekette…’

“Haftanın ikinci gününde Bitcoin yatay harekette 22.410$ seviyesinde, Ethereum ise 1.570$ seviyesinde alıcı buluyor. Piyasanın değeri ise 1 trilyon dolar civarında.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, kripto para piyasasının son 24 saatini değerlendirdi.

Bitcoin, haftanın ikinci gününde yatay hareketine devam ediyor ve önemli bir destek seviyesi olan 22.310$ seviyesinin üzerinde 22.410$ seviyelerinde alıcı buluyor. Ethereum ise Bitcoin’e göre daha iyi bir performans gösteriyor ve %0.38’lik değerlik yükselişiyle 1.570$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Kripto paralarda süren üç günlük yatay hareketliliğe eşlik eden S&P 500 ve Nasdaq ise dün yatay pozitif bir hareketle %0.10 civarında pozitif kapanışlar yaptı. Kripto para piyasasının toplam değeri son bir haftadır piyasaya yeni para girişi ile desteklenmediği için 1 trilyon doların altında hareketlilik gösteriyor. Bitcoin’in dominasyonu %43,7, Ethereum dominasyonu ise %19,4 seviyelerinde yer alıyor. Birçok altcoinde de yatay hareketlilik devam ederken bugün MASK, REN ve DF çift haneli kazançlar ile Bitay’da en çok yükselen kripto paralar olarak öne çıkıyor.

Tüm piyasalar bugün ve yarın TSİ 18:00’de FED Başkanı Powell’ın senato ve temsilciler meclisinde yapacağı konuşmaya odaklanmış durumda. Ayrıca piyasalarda, FED’in para politikası adımlarının ve politika faizine dair yapacağı yeni açıklamaların şahin olacağı beklentileri de hakim. Vadeli endeksler incelendiğinde ise bugün ABD’de yatay pozitif bir seyir gözlemlenirken Euro bölgesinde yatay negatif bir görünüm mevcut. Yatay hareketliliklerin ardından volatilitenin yüksek olacağı bir gün tüm piyasaları bekliyor gibi görünüyor.

BITCOIN TEKNİK ANALİZ

Bitcoin, üçüncü gününde de yatay hareketliliğine devam ederek bugün sabah saatlerinde 22.410$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Geçtiğimiz günlerde yükselen kanalın alt bandını kırmasının ardından önemli bir destek seviyesine tutunmayı başarsa da yukarı yönlü hareketlerde tekrar kanala dahil olamayan Bitcoin için aşağı yönlü bir harekette 22.170$ ve 21.985$ seviyelerinin destek olarak çalışması beklenebilir. Bu seviyelere tutunamaması halinde ise 21.535$ seviyelerine kadar bir geri çekilme görülebilir. Yukarı yönlü bir harekette ise 22.710$ seviyesini kırması ve üzerinde kalıcılık sağlaması önemli olacaktır. Ardından 23.200$ oldukça önemli bir direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

XRP TEKNİK ANALİZ

XRP, Kasım 2022’den bu zamana kadar yükselen bir kanalın içerisinde hareketlilik gösteriyor. Dün itibariyle önemli bir seviyeden destek alarak %3,5 civarında artış göstererek bugün sabah itibariyle 0.3717$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Yukarı yönlü hareketliliğin devamında ilk direnç seviyesi olarak hem kanalın orta bandı hem de 200 günlük hareketli ortalama olan 0.3985$ seviyesi karşılanabilir. Bu seviyenin kırılması ve kalıcılık sağlaması halinde 0.4290$’ın direnç olarak çalışması beklenebilir. Aşağı yönlü bir harekette ise ilk olarak 0.3605$ ardından da 0.3556$ seviyelerinin güçlü bir destek olarak çalışması beklenebilir. Bu seviyelerin kırılması halinde ise 0.3313$ seviyelerine kadar bir geri çekilme görülebilir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bitay Araştırma

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler