Sosyal Medya

Kripto Para

30 Bin Doların Altında Sıkışıp Kalan Bitcoin (BTC) İçin Muhtemel 2 Senaryo!

Bitcoin (BTC), yeterli likidite bulunmaması nedeniyle 29 bin dolar ile 30 bin dolar arasında konsolide olmaya devam ediyor.    …

30 Bin Doların Altında Sıkışıp Kalan Bitcoin (BTC) İçin Muhtemel 2 Senaryo!

Bitcoin (BTC), yeterli likidite bulunmaması nedeniyle 29 bin dolar ile 30 bin dolar arasında konsolide olmaya devam ediyor.

 

 

Ünlü kripto para analisti Captain Faibik, BTC’nin potansiyel olarak yüzde 10’a varan önemli bir yükseliş yapabileceğini belirtti.

Yine de yatırımcılar, 100 günlük EMA’nın 200 günlük EMA’nın altına düşme ihtimaliyle bir ölüm kesişimi oluşabileceği konusunda dikkatli olmalılar.

Kripto para yatırımcıları hala Bitcoin (BTC) fiyatının 30 bin doların üzerinde yükseliş dalgasını tetikleyecek bir kırılma yapmasını bekliyor. Bununla birlikte, kripto para piyasasının bir ralli yaşanması için yeterli likidite bulamıyor oluşu en büyük kripto paranın 29 bin dolar ile 30 bin arasındaki bölgede konsolide olmasını öncelikli hale getiriyor. İşte teknik analiz ışığında Bitcoin için öne çıkan muhtemel iki senaryo.

 

Bitcoin, Curve Finance’e Rağmen 29 Bin Doların Üzerinde Tutunuyor

 

Bitcoin fiyatı 28 Temmuz’da teknik analistler arasında tartışmaya neden olan düşen kama modelini kırarken, alıcılar Avrupa işlem seansına doğru fiyatı 29 bin 500 doların üzerine çıkardılar. Alıcıların bu hamlesi yükselişin tetiklenmesi için yeterli olmadı. Kripto para piyasası, o zamandan bu yana 30 Temmuz’un geç saatlerinde yaşanan ve on milyonlarca dolar değerinde kripto paranın çalındığı stablecoin borsası Curve Finance’deki (CRV) hack saldırısını sindirme mücadele verirken Bitcoin fiyatı sakin kalmayı başardı.

 

 

 

 

En büyük kripto para, yazım sırasında 29 bin 500 doların biraz üzerindeki seviyelerden geri çekilmesinin ardından 29 bin 393 dolardan işlem görüyor. Üstel Hareketli Ortalama‘nın (EMA) (kırmızı) 29 bin 428 dolarda kurduğu direnç seviyesi yukarı yönlü fiyat hareketini sınırlandırarak fiyatın 30 bin doların üzerine çıkmasının önüne geçiyor. Bu bağlamda Bitcoin fiyatının 29 bin dolardaki destek seviyesine yeniden ziyaret etmesi ve yükselişine devam etmeden önce taze likiditeyi alması beklenebilir.

Yatırımcılar, Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) göstergesinin bir satın alma sinyali verdiğini bilerek BTC’deki long pozisyonlarını korumak isteyebilir. Dahası göstergenin ortalama çizgisinin (0,00) üzerinde olacak hareketlilik ile mavi MACD çizgisi kırmızı sinyal çizgisinin üzerine çıkmasıyla satın alma sinyalinin güçlenmesine neden olabilir.

Düşen kama formasyonunun kırılımı sonrası fiyatın 30 bin doların altında kalıyor oluşu, düşen trend çizgisinin veya 29 bin doların yeniden test edilmesi gibi ihtimallerin öne çıkarak yatırımcı ilgisini korunması için uzun bir yol kat edilmesi gerektiğini gösteriyor.

 

 

Bitcoin’de Yüzde 10’a Varan Yükseliş İhtimali

Ünlü kripto para analisti Captain Faibik, 12 saatlik zaman diliminde BTC fiyatı için potansiyel olarak yüzde 10’a varan önemli bir yükseliş dalgası ihtimalinin ortaya çıkaran genişleyen bir formasyon olduğuna dikkat çekti.

 

 

 

 

Bununla birlikte alıcıların fiyatın 100 günlük EMA’nın (mavi) 200 günlük EMA’nın (mor) altına düşmesiyle ortaya çıkaabilecek bir ölüm kesişimi (death cross) ihtimalini göz önünde bulundurarak dikkatli olmaları gerekiyor. Altın kesişiminin (golden cross) aksine ölüm kesişimi bir düşüş formasyonudur ve oluşumu fiyat için en az dirençli yolun aşağı yönde olduğunun işareti olabilir.

 

Şu an için Bitcoin fiyatının 29 bin doların üzerinde kalması yatırımcıların yakında yukarı yöne bir kırılım olacağını ve fiyatın 35 bin dolara varan bir yükseliş yapacağını gösteriyor olsa da 28 bin dolara varan bir düşüş olması hem satın alma fırsatı sunacak. Buna karşılık böyle bir düşüş alıcıların paniklemesine neden olarak 25 bin dolara varan bir düşüşle sonuçlanabilir.

 

 

 

 

coin-turk.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler