Sosyal Medya

Ekonomi

Korkunç gerçek! ENAG kurucusu Veysel Ulusoy ‘gerçek enflasyonu’ açıkladı

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) kurucusu Veysel Ulusoy, bütçe verilerinin enflasyon ve ekonomik büyümenin ölçütleri olduğunu belirterek, Türkiye'nin merkezi bütçesindeki çarpıcı artışa dikkat çekti.

Korkunç gerçek! ENAG kurucusu Veysel Ulusoy ‘gerçek enflasyonu’ açıkladı

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) kurucusu Veysel Ulusoy, bütçe verilerinin enflasyon ve ekonomik büyümenin ölçütleri olduğunu belirterek, Türkiye’nin merkezi bütçesindeki çarpıcı artışa dikkat çekti.

 

 

Ulusoy, X hesabından yaptığı paylaşımda 2021’de 1.6 trilyon lira olan Türkiye merkez bütçesinin 2024’te 11 trilyon liraya yükseldiğini, bu artışın oranının %587 olduğunu belirtti ve gerçek enflasyonun göstergelerini sorguladı.

 

Ulusoy’un X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 

“2021 yılında 1.6 trilyon lira olan Türkiye merkez bütçesi, 2024 yılında 11 trilyon liraya ulaştı. Bu, bir önceki döneme göre %587’lik bir artış anlamına gelmekte. Gerçek enflasyonun ortaya çıkması için bu verilerin dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz.”

 

ENAG verilerine göre, kasım ayında TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) aylık bazda yüzde 5,58 oranında artış gösterirken, 12 aylık enflasyon yüzde 129,27 olarak hesaplandı.

 

Diğer taraftan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) kasım ayı enflasyon verilerine göre, TÜFE aylık bazda yüzde 3,28 oranında artarken yıllık bazda ise yüzde 61,98 artış gösterdi. Bu farklılıklar, gerçek enflasyonun değerlendirilmesinde tartışma konusu olmaya devam ediyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler