Sosyal Medya

Ekonomi

KKM’den kademeli çıkış başladı! Cevdet Yılmaz’dan açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKM'ye ilişkin yaptığı açıklamada, bu mekanizmanın zaman içinde görevini tamamladığını ve finansal piyasalarda istikrarsızlık olmadan çıkış sürecinin devam ettiğini belirtti.

KKM’den kademeli çıkış başladı! Cevdet Yılmaz’dan açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKM’ye ilişkin yaptığı açıklamada, bu mekanizmanın zaman içinde görevini tamamladığını ve finansal piyasalarda istikrarsızlık olmadan çıkış sürecinin devam ettiğini belirtti.

 

 

TBMM Genel Kurulu’nda 2024 bütçesini ele alırken, Yılmaz Türkiye’nin refahını artırmak ve sürdürülebilir kalkınma için bütçeyi kullanacaklarını ifade etti. Yaptıkları mali alanı eğitimden enerjiye kadar geniş bir alanda gelişim için yönlendireceklerini vurguladı.

 

Yılmaz, Türkiye’nin fiyat istikrarını ve finansal istikrarı gözeterek, serbest piyasa ve rekabet ortamında ekonomik büyümeyi hedeflediklerini, Mayıs’taki seçimlerin siyasi belirsizlikleri giderdiğini ve ekonomik istikrarın devam edeceğini dile getirdi.

 

Öngörülebilirlik ve yapılan politika belirsizliklerini ortadan kaldırdıklarını söyleyen Yılmaz, uluslararası sermaye girişinin hızlandığını, rezervlerin güçlendiğini ve ekonomide dengelenme olduğunu belirtti.

 

Aylık bazda enflasyonda düşüşün devam ettiğini, 2024’ün ikinci yarısında belirgin bir düşüş beklendiğini vurguladı. Merkez Bankası rezervlerinin arttığını ancak KKM’nin geçici bir mekanizma olarak işlevini tamamladığını ve sağlıklı bir çıkış sürecinin devam ettiğini açıkladı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler