Sosyal Medya

Ekonomi

Kamu Müteahhitleri Yüksek Maliyet Sorununa Çözüm Bekliyor

İnşaat malzemelerindeki hızlı fiyat artışı ve döviz kurundaki hareketlilik sebebiyle kamu müteahhitleri işlerini bitiremez duruma geldiklerini belirtiyor. Müteahhitler, yatırımların devamlılığı ve ülke ekonomisine katkı sağlanması için...

Kamu Müteahhitleri Yüksek Maliyet Sorununa Çözüm Bekliyor

İnşaat malzemelerindeki hızlı fiyat artışı ve döviz kurundaki hareketlilik sebebiyle kamu müteahhitleri işlerini bitiremez duruma geldiklerini belirtiyor. Müteahhitler, yatırımların devamlılığı ve ülke ekonomisine katkı sağlanması için…

İnşaat malzemelerindeki hızlı fiyat artışı, döviz kurundaki hareketlilik gibi durumların oluşturduğu yüksek maliyetin kendilerini işlerini bitiremez pozisyona getirdiğini ifade eden kamu müteahhitleri, problemlerine çözüm bulunması gerektiğini belirtti. Müteahhitler, yatırımların devamlılığının ve ülke ekonomisine olumlu katkının devamı için taleplere yönelik emekler yapılması gerektiğini aktardı.

Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu Başkan Yardımcısı İlyas Çağrı İnce, sektörde yaşadıkları sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulunmuş oldu.

 

Pandemi, Rusya – Ukrayna savaşının etkisi, anlık döviz kuru artışları, emtia (ticarete konu olan malların tümüne verilen ad) ve hammadde fiyatlarındaki artışların yüksek maliyet oranlarına sebebiyet verdiğini ifade eden müteahhitler, devam etmekte olan işlerinde sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

 

Müteahhitler, ehil işçi bulunamaması, sektörel malzemelerin fiyatlarındaki yükselişler sebebiyle gereken sürece teslim edilmeyen yapılara yönelik cezalara maruz kaldıklarını aktardı.

 

Deprem bölgelerindeki yapıların sahiplerine hızla tamamlanmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan kamu müteahhitleri, sorunların çözüme kavuşturulmasını istedi. Sicil affı, süre uzatımı, ek fiyat farkı ve tasfiye haklarının verilmesi talep edilirken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yılda bir kez güncellenen birim fiyatlarını 2022 senesinde 3 defa güncellemek durumunda kaldığı ifade edildi. Sicil affı verilmek sureti ile teminatları iade edilerek, rücu davalarından da affı sağlanması gerektiğini ifade eden kamu müteahhitleri yatırımların devamlılığının ve ülke ekonomisine olumlu katkının devamı için taleplere yönelik emekler yapılması gerektiğini aktardı.

 

 

 

abcgazetesi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler