Sosyal Medya

Ekonomi

İngiltere’den Türk şirketlerine çağrı!

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Jill Morris, Türkiye ile ülkesi arasında güncelleme görüşmeleri süren Serbest Ticaret Anlaşması’na (STA) Türk firmalarının da katkı vermesi yönünde çağrı yaptı.

İngiltere’den Türk şirketlerine çağrı!

İngiltere (Birleşik Krallık) Büyükelçiliği, STA anlaşmasının güncellenmesi öncesinde Türk iş dünyasının bu sürece katkıda bulunmasını talep etti. Ayrıca, iş dünyasının görüşlerini internet sitesi üzerinden iletebileceği belirtti.

Türkiye ile İngiltere arasında 2020 yılında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması, ticaret ilişkilerini düzenleyen anlaşma olarak yürürlüğe girdi. Ancak, bu anlaşma sadece ticari malları kapsamakta ve hizmet sektörünü dikkate almamaktadır. İki ülke, bu anlaşmayı modernize ederek, hizmet sektörü, dijital ticaret, veri ve diğer büyümekte olan alanları da içerecek şekilde genişletmek istiyor. İngiltere Büyükelçiliği Türk iş dünyasının görüşlerini almak için “katkı sunma çağrısı” başlattı.

İngiltere Büyükelçisi Jill Morris, görüşmelerin önemini vurgulayarak, Türk firmalarını bu sürece katkıda bulunmaya davet etti. Morris, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ticaretin önemine dikkat çekti ve daha büyük iş ortaklıkları için fırsatlar olduğunu kaydetti. Ayrıca, BREXIT sürecinin tamamlanmasının ardından, İngiltere ekonomisinin bağımsız bir ticaret politikası izlediği ve 70’ten fazla ticaret anlaşması imzaladığı bilgisini paylaştı.

Konuyla ilgili Ekonomi gazetesinde yer alan habere göre, yeni anlaşma ile ilgili kesin bir tamamlanma tarihi belirtilmese de, müzakerelerin başlayabilmesi için şirketlerin görüşlerinin önemli olduğu vurgulandı.

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu ve Doğu Avrupa/Orta Asya Ticaret Müsteşarı Kenan Poleo da katkı çağrısının şirketlere fırsat sunduğunu belirtirken, Büyükelçi Jill Morris, bu fırsattan en iyi şekilde yararlanmak için şirketlerin yaklaşımı şekillendirmelerine yardımcı olmalarını istedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler