Sosyal Medya

Ekonomi

ILO raporu: Deprem 658 bin kişiyi işsiz bıraktı

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Türkiye ve Suriye’de on binlerce kişinin yaşamını yitirdiği depremlerin ardından bir rapor hazırladı. Rapora göre Türkiye’nin…

ILO raporu: Deprem 658 bin kişiyi işsiz bıraktı

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Türkiye ve Suriye’de on binlerce kişinin yaşamını yitirdiği depremlerin ardından bir rapor hazırladı.

Rapora göre Türkiye’nin depremden etkilenen bölgelerinde en az 658 bin çalışan artık geçimini sağlayamayacak duruma düştü. 150 binden fazla işyeriyse kullanılamayacak hale geldi.

Örgütün tahmini hesabına göre bu durum çalışanlar için ayda ortalama 230 dolarlık gelir kaybına yol açtı. Çalışanların net gelirlerindeki azalmanın ayda yaklaşık 150 milyon doları bulduğu tahmin edildi.

DW Türkçe’nin haberine göre, raporda acilen yeni istihdam olanaklarının oluşturulmaması halinde bölgede yoksulluk ve çocuk işçiliği risklerinin artacağı vurgulandı.

12 yıl süren iç savaş nedeniyle halihazırda büyük ekonomik ve sosyal sorunların olduğu Suriye’de depremler nedeniyle 170 bin kişi işini kaybetti. Bu çalışanların kazançlarıyla aile ve yakın çevrelerinden yaklaşık 725 bin kişiye baktıkları belirtildi.

Depremler nedeniyle meydana gelen tahmini gelir kaybını ise aylık 5,7 milyon avro olarak hesaplayan ILO, felaketten etkilenen bölgelerdeki şirketlere hızlı bir şekilde iş imkanı sunabilmeleri için destek olmak istediklerini kaydetti.

 

 

kisadalga.net

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler