Sosyal Medya

Ekonomi

İkinci el otomobil piyasasında dikkat çeken düşüş! Ağır cezaların etkisi mi?

İkinci el otomobil piyasasında dikkat çeken düşüşler yaşandı. Ağır cezalar etkisini gösterdi.

İkinci el otomobil piyasasında dikkat çeken düşüş! Ağır cezaların etkisi mi?

İkinci el otomobil piyasasında dikkat çeken düşüşler yaşandı. Ağır cezalar etkisini gösterdi.

 

 

Fahiş fiyatlar Türkiye’nin gündeminden düşmüyor. Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat ve haksız ticaret uygulamalarına karşı adımlar attı.

 

Denetlemeler ve gerekli müeyyidelerin kararlılıkla uygulandığını ifade eden Bakan Bolat, otomotiv piyasasındaki fiyatlara da değindi.

 

Hazirandan sonra alınan önlemleri anımsatan Bolat, “Çip krizi ile başlayan süreçteki sıkıntılar çok büyük ölçüde sona erdi. Sektördeki çürük elmaları ayıklama gayreti içindeyiz” dedi.

 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) 29. Dönem 11. Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı.

 

ATO Başkanı Gürsel Baran’ın ATO’nun çalışmaları hakkında bilgi verdiği toplantıda ayrıca ATO yönetim kurulu ve meclis üyeleri de yer aldı.

 

Bakan Bolat, burada yaptığı konuşmada Ankara’nın 2022’de 12 milyar doların üzerinde ihracat yaptığını belirterek, “Bu yıl da 8.2 milyar dolar ihracat yaptı.

 

Türkiye’nin ihracatında 4. sırada. Ankara’yı tebrik ediyoruz. ATO ailesini de gönülden kutluyoruz.

 

Bu başarıda işçimizden mühendisimize, sanayicimizden girişimcimize, çiftçimizden emekçilerimize, memurumuzdan esnafımıza varıncaya kadar tüm vatandaşlarımızın katkısı var. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

 

20 yıldan bu yana siyasi istikrar, güven ortamı ve güçlü ve güvenilir siyasi yönetim olduğunu belirten Bakan Bolat, “Dünyada saygın bir dış politika ve bunu uygulayan 21 yıllık yönetimin katkıları bu başarıda büyük rol oynamıştır. Dünyada da bu anlamda büyük bir saygınlık görmekteyiz Türkiye olarak” diye konuştu.

 

“ANKARA BÜYÜK BİR AŞAMA SAĞLADI”

 

Mal ihracatının yanı sıra hizmet ihracatının da önemli olduğunu ifade eden Bakan Bolat, “Ankara bu noktada da önde gidiyor.

 

Sağlık turizminde Türkiye’nin en iyi vilayetlerinin başında geliyor. Diğer hizmetler sektöründe de Ankara’mız büyük atılım yaptı. Savunma sanayiinde ülkemizin kalesi mertebesinde Ankara.

 

Eskiden sadece memur şehri olarak bilinen Ankara, artık hizmet ticareti, bunun yanında imalat sanayii, makine sanayii alanlarında da büyük bir aşama sağladı. Bu da Türkiye’mizin 20 yılda geçirdiği büyük dönüşüme Ankara’nın çok iyi bir şekilde uyum sağladığını ve bu fırsatlardan istifade ettiğini göstermektedir” dedi.

 

Bakan Bolat, Türkiye’nin hizmet ihracatında 2022’de 90 milyar dolara ulaştığını ifade ederek, “2002’de 14 buçuk milyar dolardı.

 

Turizmde hava, kara, demiryolu taşımacılığı, sağlık turizmi, eğitim hizmetleri, bilişim ve yazılım ihracatı ile bunları başaracağız. Orta Vadeli Plan’a göre bu yıl 255 milyar dolar mal ihracatı ve yaklaşık 110 milyar dolar da hizmet ihracatı ile toplamda 365 milyar dolar döviz geliri kazanıyoruz inşallah” ifadelerini kullandı.

 

Esas hedeflerinin enflasyonla mücadele olduğunu aktaran Bakan Bolat, “Önümüzdeki yılın ortalarından itibaren enflasyonun artık hızlı bir şekilde inişe geçmesini sağlamak, gelecek yılı yüzde 33 civarında tamamlamak, bunun yanında yatırım, üretim, istihdam ve ihracat hedeflerimizin gelişmesinden asla vazgeçmedik.

 

Deprem bölgelerinin ayağa kaldırılması, kalıcı konutların tamamlanması ve oradaki ekonomik faaliyetlerin yeniden hızlandırılması, oraların eskisinden çok daha güzel, yaşanabilir, ideal şehirler bakımından ayağa kaldırılması hedefimizden asla vazgeçmedik. Bütün gücümüzle enflasyonla mücadelenin yanında deprem bölgelerinin icrası ve inşası en önemli hedeflerimiz” dedi.

 

 

 

 

 

mynet.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler