Sosyal Medya

Ekonomi

İETT’nin 800 milyon liralık iç borçlanma talebi kabul edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri'nin (İETT) yeni otobüs alımı için 800 milyon liralık iç borçlanma talebini onayladı.

İETT’nin 800 milyon liralık iç borçlanma talebi kabul edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri’nin (İETT) yeni otobüs alımı için 800 milyon liralık iç borçlanma talebini onayladı.

 

 

Kasım ayı altıncı birleşimi, Meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı’nın başkanlığında Saraçhane’deki belediye binasında gerçekleştirildi.

 

İETT’nin Türkiye menşeli otobüs alımı için iç borçlanma talebi oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca İBB ve 16 iştirak şirketinde çalışan ve emeklilikte yaşa takılanların (EYT) finansman ihtiyaçlarının karşılanması için 896 milyon liralık borçlanma talebi de onaylandı.

 

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı Projesi için ise 200 milyon euro dış borçlanma kararı alındı. Projeye ilişkin gönderilen yazıda, Deutsche Bank’tan sağlanan 110 milyon euro ve eurobond tahvil ihracı ile 60 milyon euro olmak üzere toplamda 170 milyon euro finansman sağlandığı belirtildi.

 

Projenin genel fiziki ilerlemesinin yüzde 75 seviyesine ulaştığı ve 1. etabın büyük ölçüde tamamlandığı ifade edildi. Ancak projenin tamamlanabilmesi için artan maliyetler nedeniyle ek finansmana ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

 

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun onayladığı dış borçlanma talebi, Meclis’te yapılan oylamada oy birliğiyle kabul edildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler