Sosyal Medya

Ekonomi

İBB suya zam istedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yarın gerçekleşecek İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Kurulu'nda suya yüzde 48 oranında zam yapılması teklifinde bulundu.

İBB suya zam istedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yarın gerçekleşecek İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Kurulu’nda suya yüzde 48 oranında zam yapılması teklifinde bulundu.

 

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun onayıyla, İBB Meclisi’ne gönderilen yazıda, İSKİ’nin su satışı ve kullanılmış suların uzaklaştırılması bedeli tarife teklifleri ile 2024 yılı analitik bütçe tasarısı, yatırım programı ve performans programı maddeleri yer aldı.

 

İBB Meclisi tarafından alınan zamlı tarife teklifi, incelenmek üzere Tarife Komisyonu’na sevk edildi. Teklife göre, konutlarda 0-15 metreküp arasındaki suyun fiyatı mevcut 20,62 liradan 30,54 liraya, 30 metreküpe kadar olan kullanımda ise 29,68 liradan 43,95 liraya çıkarılacak.

 

İş yerlerinde ise 0-40 metreküp arası kullanımda 54,03 liradan 79,98 liraya, 41 metreküp üstü kullanımlarda ise 62,50 liradan 92,52 liraya yükseltilmesi önerildi. Önerilen zamlı tarifenin, onaylandığı tarihte yürürlüğe girmesi ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranına göre aylık olarak güncellenmesi istendi.

 

İSKİ Genel Kurulu’nun yarın Saraçhane’deki İBB Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler