Sosyal Medya

Ekonomi

Hatay’da tersine göç ile girişimcilik seferberliği başlatıldı

Büyük depremden sonra Hatay’dan nüfusun 3’te 1’i göç etmek zorunda kaldı. Sabancı Holding ise göçü tersine çevirmek için çalışma başlattı.

Hatay’da tersine göç ile girişimcilik seferberliği başlatıldı

Cumhuriyet’in 100’üncü yılını ‘sahada çalışma’ hedefiyle kutlayan Sabancı Holding Hatay’da tersine göç için yeni bir seferberlik başlattı. Sözcü’den Sayime Başçı’nın haberine göre Hatay’da açılan Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi ile depremin ardından bölgeyi terk etmek zorunda kalan vatandaşların geri dönmesi, yeni iş fırsatları yaratılması hedefleniyor. Depremden holdingin 7.000 çalışanının etkilendiğini kaydeden Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, “Atatürk ilkelerinden aile olmaktan aldığımız ilhamla birlik olacağız. Cumhuriyetimizi çalışarak kutlayacağız. Bir cumhuriyet meselesi olan eğitim ve kalkınma meselesine elimizden geldiğince katkı sağlamaya çalışacağız. Hatay’daki deprem sonrasında nüfusun yüzde 35’i hâlâ burada değil. Şunu unutmamalıyız: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün meşhur sözündeki gibi, Hatay her bir Cumhuriyet sevdalısının, tüm Türkiye’nin, hepimizin ‘şahsi meselesi’. Çünkü burası bir medeniyetler beşiği” dedi.

İŞ FIRSATI SUNULMALI

Proje ile ilgili Hatay’da düzenlenen toplantıda konuşan Alper, 21 çalışma arkadaşlarını ve çalışanların ailelerinden yaklaşık 1.000 kişiyi kaybettiklerini, 2 bin 343 çalışanın ise evini yitirdiğini belirtti. “Bugün hâlâ, Hatay nüfusunun yaklaşık üçte biri şehirlerinden uzakta. Bu yıl Sabancı Cumhuriyet Seferberliği’nin ana odağı da birer Cumhuriyet meselesi olan ‘eğitim ve kalkınma’. Bu iki konu bugün deprem bölgesinin de ana meselesi” ifadelerini kullanan Alper, Hatay’ı terk etmek zorunda kalanların geri gelmesi için iş ve eğitim fırsatları sunulması gerektiğini kaydetti.

BİN 200 KİŞİYE ULAŞILACAK

Proje kapsamında, Habitat Derneği tarafından “Gençler, Girişimciler ve Girişimci Adayları için Temel Girişimcilik” ve “Kadın ve Kadın Kooperatifleri için Dijital Pazarlama ve Finansal Risk Yönetimi” eğitim programları hayata geçirilecek. Söz konusu eğitimlerle, en az yarısı kadın olmak üzere yaklaşık 1.200 kişiye ulaşılması hedefleniyor. Merkezde düzenlenecek eğitim programları da dahil edildiğinde, 1.000’e yakın Sabancı Gönüllüsü, Kuluçka Merkezi ile bağlantılı çalışmalarda görev alacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler