Sosyal Medya

Ekonomi

Gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. Toplantı tarihine çevrildi! Haftaya açıklanır mı?

Ülke gündemindeki en önemli konulardan biri olan asgari ücret zammı için kritik bir süreç yaşanıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gerçekleştirdiği ilk iki toplantının ardından gözler, hafta başında yapılacak olan 3. toplantıya çevrildi.

Gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. Toplantı tarihine çevrildi! Haftaya açıklanır mı?

Ülke gündemindeki en önemli konulardan biri olan asgari ücret zammı için kritik bir süreç yaşanıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun gerçekleştirdiği ilk iki toplantının ardından gözler, hafta başında yapılacak olan 3. toplantıya çevrildi.

 

 

Uzmanlar, 2024 için öngörülen asgari ücret zammının, yüzde 37’lik 6 aylık enflasyon rakamını içerebileceğini belirtiyorlar. Bu durum, refah payıyla birlikte yeni asgari ücretin yüzde 48 seviyelerinde olabileceği öngörüsünü güçlendiriyor.

 

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışanı doğrudan ilgilendiren bu süreç, toplumun genelini yakından ilgilendiriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşen ilk toplantı 11 Aralık’ta, ikincisi ise 18 Aralık’ta yapıldı. Komisyon, taraflar arasındaki müzakereleri sürdürüyor.

 

Ancak, 3. toplantının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Meclis Genel Kurulu’nda dün gerçekleştirilen bütçe görüşmelerine takıldığı öğrenildi. İkinci toplantıda belirli bir rakamın masaya gelmediği ifade edilmişti. İşçi ve işveren tarafının belirli bir aşamaya geldiği ancak nihai kararın devam eden pazarlıkların ardından gelecek haftanın ilk günlerinde açıklanması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler