Sosyal Medya

Ekonomi

Google 5 milyar dolar ceza talep edilen dava için uzlaşma sağladı

Alphabet'in ana şirketi olan Google, Kaliforniya Bölge Mahkemesi'nde kullanıcı gizliliği ihlali iddialarıyla karşı karşıya olduğu davadan ötürü uzlaşma yoluna gitti.

Google 5 milyar dolar ceza talep edilen dava için uzlaşma sağladı

Alphabet’in ana şirketi olan Google, Kaliforniya Bölge Mahkemesi’nde kullanıcı gizliliği ihlali iddialarıyla karşı karşıya olduğu davadan ötürü uzlaşma yoluna gitti.

 

 

Amerikan teknoloji devi, kullanıcı gizliliğiyle ilgili suçlamaların olduğu dava çerçevesinde adım attı. Oakland, Kaliforniya’daki ABD Bölge Hakimi Yvonne Gonzalez Rogers, 5 Şubat 2024’te yapılması planlanan duruşmayı Perşembe gününe kadar erteledi.

 

Uzlaşma şartları henüz açıklanmazken avukatlar, arabuluculuk yoluyla bağlayıcı bir ön protokol üzerinde anlaştıklarını ve resmi anlaşmayı mahkemenin onayına sunmayı beklediklerini ifade ettiler. Dünyanın en popüler arama motoru olan Google ve ana şirketi Alphabet’ten en az 5 milyar dolarlık bir ceza talep edilmişti.

 

Bu davada, Google’ın çerezlerinin, kullanıcıların Chrome’da gizli modu aktif etmelerine rağmen bile internetteki aktivitelerini takip ettiği iddia ediliyordu. Google Sözcüsü Jose Castaneda, bu iddiaları reddederken, yasal yollara başvurarak kendilerini sağlam bir şekilde savunacaklarını belirtmişti.

 

Castaneda, Chrome’daki gizli modun, tarayıcıya veya cihaza kaydedilmeden internette gezinme imkanı sunduğunu, ancak her yeni gizli sekme açıldığında web sitelerinin tarama faaliyetleri hakkında bilgi toplayabileceğini savunmuştu.

 

Hakim Rogers, Google’ın geçen yıl davanın iptali talebini reddetmişti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler