Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: ‘Avrupa, dolara olan bağımlılığını azaltmalı’

Macron, çağrısını Tayvan gerilimi tırmanırsa “stratejik özerkliğimizi finanse edecek zamanımız ve kaynağımız olmayacak” diye gerekçelendirdi.   Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gerçekleştirdiği…

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: ‘Avrupa, dolara olan bağımlılığını azaltmalı’

Macron, çağrısını Tayvan gerilimi tırmanırsa “stratejik özerkliğimizi finanse edecek zamanımız ve kaynağımız olmayacak” diye gerekçelendirdi.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gerçekleştirdiği Çin ziyareti sonrası yaptığı açıklamada Avrupa’nın dolara olan bağımlılığını azaltması gerektiğini belirtti.

Macron, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile birlikte gerçekleştirdiği 3 günlük Çin ziyaretinin ardından Politico’ya değerlendirmede bulundu. Macron, Avrupa’nın ABD enerjisi ve silahlarına olan bağımlılığının arttığını belirterek Avrupa’nın savunma sanayisindeki yatırımlarını artırmak zorunda olduğunu söyledi.

 

Macron, Avrupa’nın karşı karşıya kaldığı en büyük riski “bizim olmayan ve Avrupa’nın stratejik özerkliğini inşa etmesini engelleyen krizlere yakalanmak” olarak ifade etti.

Macron, Çin ve ABD arasındaki Tayvan gerilimine ilişkin “Sadece ABD’nin takipçileri olduğumuza inanıyoruz. Avrupalıların cevaplaması gereken soru… Tayvan’da (bir krizi) hızlandırmak bizim çıkarımıza mı? Hayır.” değerlendirmesini yaptı.

 

Avrupalı liderlerin Çin’e resmi ziyaretleri sürüyor

 

Fransa Cumhurbaşkanı, Avrupa’nın dolara olan bağımlılığını azaltması gerektiğini belirterek “İki süper güç arasındaki gerilim tırmanırsa stratejik özerkliğimizi finanse edecek zamanımız ve kaynağımız olmayacak” dedi.

Macron’un Çin ziyareti, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez‘in ülkeye gerçekleştirdiği resmi ziyaretlerin ardından geldi.

 

t24.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler