Sosyal Medya

Ekonomi

Foreks Haber sanayi üretimi anketi sonuçlandı

Foreks Haber sanayi üretimi anketi sonuçlandı. Ekonomistlerin 2023 yılı Ekim ayı için takvim etkisinden arındırılmış yıllık sanayi üretimi medyan tahmini yüzde 2,0, arındırılmamış yıllık sanayi üretimi tahmini ise yüzde 3,7 artış yönünde oluştu...

Foreks Haber sanayi üretimi anketi sonuçlandı

Foreks Haber’in 9 ekonomist ile düzenlediği ankete göre, yıllık sanayi üretimi için ortalama tahmin takvim etkisinden arındırılmış veride yüzde 2,3, arındırılmamış veride ise yüzde 3,3 artış yönünde gerçekleşti.

Arındırılmış yıllık veride en yüksek ve en düşük tahminler sırasıyla yüzde 3,3 ve yüzde 1,7 artış yönünde oluşurken, arındırılmamış veride ise yıllık beklenti aralığı yüzde 5,9 artış ila yüzde 1,2 artış oldu.

Eylül ayında yıllık bazda takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminde yüzde 4,9 artış beklenirken, 4,0 artış olarak gerçekleşmişti. Arındırılmamış sanayi üretim endeksi ise yıllık bazda yüzde 4,3 artış tahminine karşın yüzde 3,1 artış kaydetmişti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış aylık sanayi üretimi medyan beklentisi ise yüzde 0,2 düşüş oldu. Aylık veride ortalama tahmin 0,1 artış yönünde gerçekleşirken, en yüksek ve en düşük tahminler yüzde 1,0 artış ve yüzde 0,5 düşüş seviyesinde oluştu.

2023 yılı Ekim ayı sanayi üretimi rakamı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 11 Kasım Pazartesi günü saat 10:00’da açıklanacak.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler