Sosyal Medya

Ekonomi

Foreks Haber Moody’s Türkiye değerlendirmesi anketi sonuçlandı

Moody's'in 15 Aralık Cuma gecesi açıklanması beklenen değerlendirmesinde, Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak tutması beklenirken, görünümünü ise "durağan"dan "pozitif"e yükselteceği tahmin ediliyor...

Foreks Haber Moody’s Türkiye değerlendirmesi anketi sonuçlandı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in 15 Aralık Cuma gecesi açıklanması beklenen değerlendirmesinde, Türkiye’nin kredi notunu “B3” olarak tutması beklenirken, görünümünü ise “durağan”dan “pozitif”e yükselteceği tahmin ediliyor.

Foreks Haber’in düzenlediği ankete göre, Moody’s tarafından yapılması beklenen değerlendirme için katılım sağlayan 15 ekonomistin 12’si görünümün “pozitif’e yükseltileceği görüşünü savundu. 5 ekonomist ise kredi notunun “B3″ten “B2″ye yükseltileceği tahmininde bulundu. Kredi notu değişikliği bekleyen 5 ekonomistin 2’si görünümün “durağan” olarak bırakılacağını, 3’ü ise “pozitif” olarak değiştirileceğini öngördü.

Moody’s’in 2023 takviminde 15 Aralık Cuma gecesi Türkiye ile ilgili bir değerlendirmesi bulunuyor. Ancak Moody’s, takvimde yer alan günlerde bir değerlendirme raporu açıklamayabiliyor. Moody’s’in raporu açıklanması durumunda, değerlendirme gece yarısından sonra gelecek.

Moody’s, en son 12 Ağustos 2022 tarihinde Türkiye’nin kredi notunu ‘B2’den ‘B3’e indirirken, ‘Negatif’ olan görünümü ise ‘Durağan’a revize etmişti.

Ankete Sagam Danışmanlık, OYAK Yatırım, İş Portföy, Gedik Yatırım, Kıbrıs İktisat Bankası, Trive, GCM Yatırım, Yatırım Finansman, InvestAZ, Global Menkul, Spinn Danışmanlık, Pariterium Danışmanlık, Ahlatcı Yatırım, Tacirler Yatırım ve Alnus Yatırım olmak üzere 15 aracı kurum/banka katılım sağladı.

(Yabancı Para Cinsinden Kredi Notları)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler