Sosyal Medya

Ekonomi

Fed’e kötü haber: İşsizlik başvuruları beklenenin altında açıklandı

ABD işsizlik ödeneği başvuruları geçen hafta Temmuz ayından bu yana en fazla düşüş gösterdi ve New York’taki taleplerin düşmesiyle önceki…

Fed’e kötü haber: İşsizlik başvuruları beklenenin altında açıklandı

ABD işsizlik ödeneği başvuruları geçen hafta Temmuz ayından bu yana en fazla düşüş gösterdi ve New York’taki taleplerin düşmesiyle önceki haftaki sıçramanın çoğunu gevşetti.

Çalışma Bakanlığı verileri Perşembe günü yaptığı açıklamada, ilk işsizlik başvurularının 11 Mart’ta sona eren haftada 20.000 azalarak 192.000’e düştüğünü gösterdi. Bloomberg’in ekonomistlerle yaptığı bir anketteki medyan tahmin, 205.000 başvuru olacağı yönündeydi.

Bir hafta veya daha uzun süredir işsizlik ödeneği alan kişileri içeren devam eden talepler, 4 Mart’ta sona eren haftada 29.000 düşüşle 1,68 milyona geriledi. Ekonomistler, insanların işlerini kaybettikten sonra iş bulmakta ne kadar zorlandıklarını kestirebilmek için bu veriyi yakından izliyorlar.

Veriler, son derece sıkı bir işgücü piyasasında devam eden gücü göstermekte. Bununla birlikte, ücret artışı çeşitli göstergelere göre yavaşlıyor ve büyük ölçüde hala enflasyonun gerisinden geliyor.

Silikon Vadisi Bankası ve Credit Suisse Group AG tarafından yönlendirilen bankacılık sektöründeki son karışıklık ile birlikte ele alındığında, önümüzdeki hafta yapılacak politika toplantısı öncesinde Federal Rezerv için zorlu bir zemin oluşturuyor.

Haftalık verilerdeki oynaklığın bir kısmını yumuşatan ilk taleplerdeki dört haftalık hareketli ortalama, 196.500’e düştü.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler