Sosyal Medya

Ekonomi

Fed Başkanı Powell’dan faiz mesajı! Altında sert hareket… Fed etkisi mi?

Fed Başkanı Jerome Powell, FOMC üyelerinin faiz oranlarının bu yıl sonuna kadar biraz daha artırılmasından yana olduğunu söyledi. Powell'ın açıklamalarıyla altın hızla geriledi.

Fed Başkanı Powell’dan faiz mesajı! Altında sert hareket… Fed etkisi mi?

Fed Başkanı Jerome Powell, FOMC üyelerinin faiz oranlarının bu yıl sonuna kadar biraz daha artırılmasından yana olduğunu söyledi. Powell’ın açıklamalarıyla altın hızla geriledi.

 

 

 

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonla mücadelenin etkilerini gözlemlemek için faiz artırımları sonrası son toplantıda faizi sabit bıraktıklarını ve Fed’in önümüzdeki aylarda faizi artırmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Piyasalar Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarına odaklanmıştı. Powell, Fed’in faiz projeksiyonuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

 

“FAİZİ GÖZLEMLEMEK İÇİN SABİT TUTTUK”

Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi sunumu öncesi gazetecilerle bilgileri paylaştı. Powell, Fed üyelerinin faizin yıl sonuna kadar biraz daha artmasının uygun olacağını düşündüklerini, geçen toplantıda enflasyonla mücadelede nelerin yapıldığının gözlemlenmesi için faizin sabit tutulduğunu söyledi.

 

 

“ENFLASYONU YÜZDE 2’YE DÜŞÜRECEĞİZ”

Enflasyonu yüzde 2 hedefine düşürme mücadelesinin uzun bir yol olduğunu deklare eden Powell, enflasyonun geçen yılın ortasından bu yana biraz düştüğünü de kaydetti.

Enflasyon baskısının yüksek olduğunu ifade eden Powell, Fed üyeleri ve ben yüksek enflasyonun neden olduğu zorlukları anlıyoruz ve yüzde 2 hedefine geri getirmeye kararlıyız” dedi.

 

 

POWELL’IN AÇIKLAMALARIYLA ALTIN SERT DÜŞTÜ

Haftanın üçüncü işlem gününe 1935 dolardan başlayan ons altın Fed Başkanı Jerome Powell’ın piyasalara verdiği mesajlar sonrası geriledi. Ons altın 1919 dolara kadar düşerek 3 ayın dibini gördü. Ons altın şu dakikalarda 1920 dolardan işlem görüyor. Gün içerisinde en yüksek 1939 dolar seviyeleri test edildi.

 

Güne 1466 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda gerileyerek 1455 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1453 lira, en yüksek ise 1472 lira seviyeleri test edildi.

Dün açıklanan verilerde ABD’nin konut başlangıçlarının mayısta yüzde 21,7 arttığını hatırlatarak, konut piyasasının sıcak kalmaya devam ettiğini aktaran analistler, bugün Powell’ın yapacağı açıklamalardan alınacak sinyallerin yatırımcı kararları üzerinde etkili olmasının beklendiğini kaydetti.

Analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed’in gelecek ay politika faizini yüzde 77 ihtimalle 25 baz puan artıracağının öngörüldüğünü dile getirerek, Fed’in yıl sonu politika faizi projeksiyonunu yüzde 5,6 olarak belirlediğini söyledi.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler