Sosyal Medya

Ekonomi

Fatih Portakal’dan Şimşek ve Erkan’a: ‘Yalan söylüyorsunuz’

Merkez Bankası'nın faiz kararı ekonomi çevrelerinde hala yankılanıyor. Faiz oranları, alınan kararla birlikte 250 baz puan artırılarak yüzde 42,5'e yükseltildi. Bu adım, ekonomistleri sadece faiz artışının enflasyonla mücadelede yeterli olmadığı konusunda uyarı niteliğinde bir kez daha dikkat çekti. Ancak, bu tartışmaların ortasında gazeteci Fatih Portakal'ın sözleri de ön plana çıktı. Portakal, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'a yönelik sert eleştirilerde bulunarak, 'Yalan söylüyorsunuz' ifadelerini kullandı.

Fatih Portakal’dan Şimşek ve Erkan’a: ‘Yalan söylüyorsunuz’

Merkez Bankası’nın faiz kararı ekonomi çevrelerinde hala yankılanıyor. Faiz oranları, alınan kararla birlikte 250 baz puan artırılarak yüzde 42,5’e yükseltildi. Bu adım, ekonomistleri sadece faiz artışının enflasyonla mücadelede yeterli olmadığı konusunda uyarı niteliğinde bir kez daha dikkat çekti. Ancak, bu tartışmaların ortasında gazeteci Fatih Portakal’ın sözleri de ön plana çıktı. Portakal, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan’a yönelik sert eleştirilerde bulunarak, ‘Yalan söylüyorsunuz’ ifadelerini kullandı.

 

 

Merkez Bankası, faiz artışlarına bu ay da devam etti ve dün yaptığı kararla faiz oranlarını 250 baz puan yükselterek yüzde 42,5’e çıkardı.

 

Bu kararın ardından ekonomist Mahfi Eğilmez, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ‘TCMB faizi yüzde 42,5’e çıkardı. Doğru bir karar, ancak ülkenin mevcut durumunda sadece faizi artırmak yeterli değil. Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanması gibi adımlar da atılmalı. Bunlar ekonomiyi etkiliyor. Sadece faiz artışıyla devam edilecekse yüzde 130’a kadar yol var’ dedi.

 

Bu gelişmelerin ardından gazeteci Fatih Portakal, canlı yayında Merkez Bankası’nın faiz kararını ve yapılan açıklamaları değerlendirdi. Enflasyonun düşmesinin tek başına ekonomiyi düzeltemeyeceği tartışmalarını vurgulayan Portakal, ‘Mehmet Bey, Gaye Hanım, bize yalan söylüyorsunuz’ dedi.

 

Portakal, sözlerine şöyle devam etti:

 

‘Daron Acemoğlu’nun ifadelerine bakın, bu kişiler ekonomiyi, paranın nereye gideceğini bilen isimler. Onların sözlerini dinlemeliyiz. Diyorlar ki, “Sadece enflasyonu düşürmek ekonomiyi düzeltmez.” Mehmet Bey, Gaye Hanım, size yalan söylüyorlar. Para politikalarıyla sıkıştırmak, öyle ya da böyle… Bakın ne diyorlar Daron Acemoğlu, bakın ne diyor Mahfi Eğilmez… Onların tweetlerinde aynı şeyleri dile getiriyorlar. Sadece enflasyonu düşürmek yeterli değil diyorlar. Hukukun üstünlüğü, yapısal reformlar, eğitim düzeni, çalışma hayatı… Hepsi bir bütün olarak ele alınmalı.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler