Sosyal Medya

Ekonomi

Evren Devrim Zelyut ‘Borsanın Önü Açık’ Dedi Konut Ve Araç Fiyatları İçin İse Tsunami Alarmı Verdi

Başarılı dolar yorumları ve borsa tahminleri ile adını duyuran Evren Devrim Zelyut evi ve arabası olanları uyardı yeni dolar tahmini yaptı.

Evren Devrim Zelyut ‘Borsanın Önü Açık’ Dedi Konut Ve Araç Fiyatları İçin İse Tsunami Alarmı Verdi

Başarılı dolar yorumları ve borsa tahminleri ile adını duyuran Evren Devrim Zelyut evi ve arabası olanları uyardı yeni dolar tahmini yaptı.

Konut, kira ve araç fiyatları hakkında tahminlerini açıklayan Evren Devrim Zelyut dolar kurunda yaşanan yükselişi de değerlendirerek yeni kur tahmini için rakamını da açıkladı. İşte o tahminler ve ses getirecek yorumlar.

KONUT VE ARAÇ FİYATLARI NEREYE KADAR YÜKSELECEK, KONUT RÜYASI KABUSA DÖNER Mİ?

You Tube üzerinden video yayımlayan Evren Devrim Zelyut bütçe açığına değinerek seçim öncesinde bütçe açığı nedeni ile zamların geleceği uyarısında bulunduklarını belirterek “Enflasyon dalgası ya da düzeltiyorum zam tsunamisi üzerimize doğru geliyor. Yavaş yavaş kıyıya ulaşıyor bu zam dalgası. Bu dalganın etkilerini 2-3 aya kadar çok daha şiddetli bir şekilde hissedeceğiz.

Kur korumalı mevduat hesabı nedeni ile kurda yaşanan yükseliş hepimizin sırtına yük olarak binmeye devam edecek. Sadece KKM üzerinden 484 milyar olarak hepimizin sırtına binecek. Dolar kurunda ilk hat 25 TL bandında kurulacak. Merkez Bankası hattı daha geriye çekti. İlk etapta 25 TL savunulacak, bu kırılırsa hat 28 TL seviyesine çekilecek. Bu yansıma konut, kira ve araç fiyatlarına sıçrayacak.

 

KONUT FİYATLARI VE EV KİRALARI YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ, EV KİRALARI NE ZAMAN YÜKSELECEK?

Yaşanan yükseliş ile konut ve araç almak artık hayal değil imkansız olacak. Zenginler konut biriktirmeye devam edecekler. Zenginler enflasyondan korunmak için konut alacak, sınırlı bir konut arzı olduğu için bu da fiyatı daha da yukarıya çekecek. Göçmenlerin sayısı da her geçen gün artmaya devam edecek. Konut ve kira fiyatları bu nedenle yükselmeye devam edecek.

Kira sözleşmenizi hemen yenileyin kendinizi güvence altına alın. Konut fiyatlarında ralli geliyor hemen başınızı sokacak evinizi alın Şimşek geldi fiyatlar düşer diye düşünmeyin

 

ARAÇ FİYATLARI NE OLUR, TAŞIT FİYATI DÜŞECEK Mİ, YÜKSELECEK Mİ?

Araç bayileri en yakın Kasım tarihine süre veriyor. Tedarik sorunları devam ederken yatırım yapmak isteyenlerin talepleri nedeni ile araç fiyatlarını yukarıya çekecek. Arkadaşlar enflasyon araçları da bir çeşit koruma ve yatırım aracına dönüşmesine neden oldu. Arz düştü talep arttı fiyatlar yükselişini sürdürecek. Araçlar karaborsa eğilimine girdi. Bu eğilimlerin daha da artacağını öngörüyoruz” diyerek kabus senaryosunun işleyeceğini ifade etti.

 

 

Evren Devrim Zelyut: Borsanın önü açık

 

Zelyut, ekonomide gerçekçi politikalar nedeni ile borsanın önünün ise açık olduğunu söyledi:

Borsa ine çıka yola devam eder…

Bu köşede 4400’den beri herkesi borsada bilançosu kuvvetli şirketlere ortak olmaya çağırdım. İki gerekçem vardı:

1-Enflasyon şirketleri bağlamaz. Girdi maliyeti artınca zammı çakar vatandaşa yansıtır. Sistem vatandaşı altta bırakır. Üste çıkmak isteyen şirket kursun ya da kurulu şirketlere ortak olsun.

2-Kur arttıkça şirket değerleri yabancı gözünde düşer. Aslında bu kötü bir durum zira Türk varlıkları ucuzlar ve yabancı eline geçer. Ama borsaya gelecek para açısından hayırlı bir olaydır. Kuru da düşürücü etkisi vardır. Neticede borsaya talep oluşur.

Ekonomide gerçekçi politikalar nedeni ile borsanın önünün açık olduğunu değerlendiriyoruz.

Lakin sorunlar büyük…

Enflasyon tsunami olmuş üzerimize gelirken devasa açıklarımız var…

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler