Sosyal Medya

Ekonomi

Enerji hatlarında ciddi hasar var / BOTAŞ: Bazı bölgelerde gaz akışı durduruldu

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Dönmez, deprem bölgesinde elektrik iletim ve nakil hatlarında, doğal gaz iletim ve dağıtım hatlarında hasarlar…

Enerji hatlarında ciddi hasar var / BOTAŞ: Bazı bölgelerde gaz akışı durduruldu

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Dönmez, deprem bölgesinde elektrik iletim ve nakil hatlarında, doğal gaz iletim ve dağıtım hatlarında hasarlar olduğunu, enerji kesintileri yaşanabileceğini duyurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin “Gerek elektrik iletim hatlarında ve nakil hatlarında gerekse doğal gaz iletim ve dağıtım hatlarında hasarlar var” dedi.

Dönmez, Adana’daki AFAD Koordinasyon Merkezi’nde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile yaptığı açıklamada, olay anından itibaren devletin tüm kurumlarıyla, yıkılan hasar gören binalarda arama kurtarma faaliyetlerine başlandığını söyledi.

Çalışmaların devam ettiğini anlatan Bakan Dönmez, şunları kaydetti:

“Maalesef bu depremde enerji altyapılarımızda da ciddi hasarlar var. Gerek elektrik iletim hatlarında ve nakil hatlarında gerekse doğal gaz iletim ve dağıtım hatlarında hasarlar var. En büyük hasarlarımızdan birisi de merkez üssüne yakın Türkoğlu ilçesinde doğal gaz ana iletim hattımızda bir kopma meydana geldi. Bu hattımız Maraş başta olmak üzere Gaziantep, Hatay ve Kilis’e doğal gaz taşıyan ana iletim hattımız. An itibarıyla tabii bu illerimizde kesintiler yaşanabilir.

Ekiplerimiz de olaya müdahale ediyorlar, bir an önce hattı onarmak için. Enerji nakil hatlarında da TEİAŞ’a ait yaklaşık 30 trafo merkezinde bir hasar söz konusu. Bunların bir kısmı tabii hızlıca onarılacak şekilde, düşük hasarlar ama bir kısmında daha ağır hasarlı olan yerlerimiz de var. Mobil santrallerimizi bölgeye sevk ettik. Özellikle hastane, aşevi, fırın gibi tesislerde doğal gaz ve enerjiyi gerek CNG taşıma yöntemiyle gerekse mobil jeneratörlerle sağlamaya çalışacağız.”

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), depremden etkilenen bazı bölgelere gaz akışının durdurulduğunu bildirdi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), depremden ekilenen bazı il ve ilçelere gaz akışının durdurulduğunu bildirdi.

BOTAŞ, yazılı bir açıklama yaparak deprem bölgesinde Kahramanmaraş – Gaziantep doğal gaz iletim hattında oluşan hasar nedeniyle Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş illeri ile Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı, Islahiye, Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerine doğal gaz akışının durdurulduğu açıklandı.

Kilis ili gaz hattının etkilenmekle birlikte, boru hattı içindeki mevcut gazdan beslenmeye devam edildiği kaydedildi.

BOTAŞ açıklamasında, dağıtım şirketleri ile koordinasyon sağlanarak, hastane, fırın vb. kritik tesislere sıkıştırılmış doğalgaz ve tüpgaz tedarik edildiği bildirildi.

BOTAŞ’tan sabah saatlerinde yapılan ilk açıklamada, ham petrol boru hatlarında yapılan kontroller sonucu herhangi bir hasar tespit edilmediği, bölgedeki doğal gaz dağıtım şirketleriyle koordineli olarak vatandaşlara güvenli gaz akışı sağlanması amacıyla gerekli çalışmaların yürütüldüğü belirtilmişti.

Ekonomim

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler