Sosyal Medya

Ekonomi

Eminönü’ne girişler artık ücretli olacak! Tarih açıklandı

İstanbul, sürdürülebilir bir kentsel ulaşım için atılan önemli bir adım olan İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı'nın (SKUP) detaylarını paylaştı.

Eminönü’ne girişler artık ücretli olacak! Tarih açıklandı

İstanbul, sürdürülebilir bir kentsel ulaşım için atılan önemli bir adım olan İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı’nın (SKUP) detaylarını paylaştı.

 

 

Bu plan, Türkiye’de bir ilki temsil ederek trafik sıkışıklığını azaltmak amacıyla ‘Tıkanıklık Fiyatlandırması’ adı verilen bir uygulamayı hayata geçiriyor. İlk adım olarak belirlenen pilot uygulama için Eminönü’nün seçildiği duyuruldu.

 

Dün tanıtılan İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı, kentin trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefliyor ve 2030 yılına kadar ‘zirve saatlerde’ trafik yoğunluğunu yüzde 10,1 azaltmayı öngörüyor. Bu planın bir parçası olarak, trafik sıkışıklığını önlemek için özel araç kullanıcıları belli bölgelere giriş için bir ücret ödeyecekler. Bu pilot uygulama, Tarihi Yarımada’da (Eminönü) gerçekleştirilecek ve yaklaşık 6 kilometrekarelik bir alanda hayata geçirilecek.

 

SKUP kapsamında, İstanbullular mahallelerindeki ücretli otoparkları kullanırken, kendi mahallelerinde park ettiklerinde daha düşük ücretlerle karşılaşacaklar. Bu adımın, kentsel ulaşımın daha sürdürülebilir ve kullanıcı dostu hale gelmesine katkı sağlaması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler