Sosyal Medya

Ekonomi

Ekonomist Şatıroğlu’ndan Mehmet Şimşek Yorumu: “AKP’ye Draghi dahi gelse yatırımcıya güven veremez”

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in AKP Genel Merkezine giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesini değerlendirdi...

Ekonomist Şatıroğlu’ndan Mehmet Şimşek Yorumu: “AKP’ye Draghi dahi gelse yatırımcıya güven veremez”

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in AKP Genel Merkezine giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesini değerlendirdi. Şatıroğlu, “Mehmet Şimşek defteri kapandı. Atık daha ‘Mehmet Şimşek gelirse borsa çıkmaz mı, dolar düşmez mi, ekonomi düzelmez mi’ gibi şeyler sormayın. Bu saatten sonra Ak Parti’ye Mario Draghi dahi gelse yatırımcıya güven veremez ve bu dedikleriniz olamaz.” diye yazdı.

Mehmet Şimşek, Erdoğan ile görüşmesinin ardından, “Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. Ancak yurt dışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum” açıklamasını yaparak siyasete girmeyeceğini açıklamıştı.

Mario Draghi, 2011-2019 arasında Avrupa Merkez Bankası Başkanı olarak görev almış, Euro krizi sırasındaki yönetimiyle dikkatleri çeken bir ekonomist. Draghi, 2021 Şubat ile 2022 Ekim arasında İtalya Başbakanı olarak görev yapmıştı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler