Sosyal Medya

Ekonomi

Ehliyet Almak İstiyorsanız Acele Edin! Dev Zam Yolda

Ehliyet almanın zorunlu masraflarının 20 bin TL'yi bulabileceğini söylendi.

Ehliyet Almak İstiyorsanız Acele Edin! Dev Zam Yolda

Ehliyet almanın zorunlu masraflarının 20 bin TL’yi bulabileceğini söylendi.

Sürücü adayları üzecek olan zam haberi gündemdeki yerini almaya başladı. Sektör temsilcileri yeni yıldan itibaren ehliyet fiyatlarına büyük zam geleceğini söyledi.

 

İzmir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Tolga Abacı, önümüzdeki yıl ehliyet ücretlerine büyük zam gelebileceğini söyledi.

 

Halk TV’nin aktardığına göre, yeni zamlara ilişkin konuşan Abacı, şunları söyledi:

 

“Kursiyerlerin kullandıkları araçlar yoruluyor ve normalden 3 kata yakın yakıyor. Yedek parça maliyetlerimiz arttı. Araçlarımızda 1 yılda en az 3 defa debriyaj seti değişiyor. Bu sadece basit bir örnek. Diğerlerini saydığımızda karşımızda ciddi bir maliyet duruyor. Buna kızamayız eğitim süreci içerisinde bu çok normal. Ama maliyet inanılmaz artış oluyor.” 

 

3 KAT ARTMIŞ OLACAK

 

Ehliyet kursu fiyatları şu an 7 bin TL civarında. Abacı’nın bahsettiği oranlarda zam gelmesi durumunda ehliyet almanın maliyeti yaklaşık 3 kat artmış olacak.

 

Akaryakıt fiyatlarının artışı, otomobilde yedek parça sıkıntısı, artan personel giderleri ve daha fazlası… Yerinde saymayan tüm bu ücret ve fiyatlar sürücü kursları giderlerinin en önemli kalemlerini oluşturuyor. Kurslar artan maliyetler nedeniyle şimdiden zam hazırlığına başladı. Ehliyet almak isteyenler artık iki katı maliyeti gözden çıkaracak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler