Sosyal Medya

Ekonomi

E-ticaret sektöründe son çeyrek beklentisi büyük bir ivme taşıyor

E-ticaret sektöründe son çeyrek beklentisi büyük bir ivme taşıyor. Beklentilere göre, son çeyrekte Türkiye'de e-ticaret hacmi 650 milyar TL'ye ulaşabilir.

E-ticaret sektöründe son çeyrek beklentisi büyük bir ivme taşıyor

E-ticaret sektöründe son çeyrek beklentisi büyük bir ivme taşıyor. Beklentilere göre, son çeyrekte Türkiye’de e-ticaret hacmi 650 milyar TL’ye ulaşabilir.

 

Bu muazzam bir artışı temsil ediyor ve online alışverişin giderek daha fazla tüketici tarafından tercih edildiğine işaret ediyor. Pandemi sonrası alışveriş alışkanlıklarının değişmesi, e-ticaretin büyümesini hızlandırıyor.

 

Bu büyüme, online perakendecilerin ve tüketicilerin dijital pazardaki fırsatları daha fazla değerlendirmesiyle destekleniyor. Sonuç olarak, e-ticaret son çeyrekte 650 milyar TL’yi aşarak Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sağlamaya devam edecek.

 

E-ticaret sektörü, yıl boyunca elde edilen en yüksek ciroya ulaştı. TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi ve Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucu CEO’su Cenk Çiğdemli, sektörün toplam son çeyrek cirosunun en az 650 milyar TL’yi aşmasını beklediğini açıkladı.

 

Ayrıca, Çiğdemli işlem adedinin 1.5 milyardan fazla olabileceğini tahmin etti. Bu etk impressionglobal olarak e-ticaretin büyümesinin hız kesmeden devam ettiğini ve Türkiye’deki tüketicilerin online alışverişe olan ilgisinin arttığını gösteriyor. Bu, sektördeki işletmelerin ve dijital pazarın büyüme potansiyelini daha fazla gözler önüne seriyor.

 

“BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ İNDİRİM KAMPANYALARI YAPILACAK”

 

E-ticaret sektörü, yılın en yüksek cirosuna ulaştığı son çeyreğe girdi. Ekim ayından itibaren devam eden üç aylık dönem, e-ticaret sektöründe kampanya ve indirimlerin yoğunlaştığı bir dönem olarak biliniyor. Okul dönemi kampanyaları, 11 Kasım Bekarlar Günü, Black Friday ve Siber Pazartesi gibi etkinliklerle başlayan bu dönem, yılbaşı indirimleri ile zirveye ulaşıyor.

 

TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi ve Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucu CEO’su Cenk Çiğdemli, geçen yılın son çeyreğinde toplam yıllık e-ticaret hacminin 800 milyar TL olduğunu ve bu hacmin 270 milyar TL’sinin son çeyrekte gerçekleştiğini belirtti.

 

Bu yılın beklentisine göre, e-ticaret sektörü son çeyrekte en az 650 milyar TL ciroya ulaşmayı hedefliyor. Sipariş adetleri açısından da geçen yılın verilerine dayanarak en az 1,5 milyar siparişin gerçekleşmesi bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2023 yılında e-ticaret sektörü 2 milyon yeni müşteri kazandı. Bu nedenle işlem adetlerinin 1,5 milyardan daha fazla olabileceği öngörülüyor.

 

Çiğdemli, bu dönemde e-ticarette benzeri görülmemiş indirim kampanyalarının yapılacağını da vurguladı. Deprem felaketi sonrası yaşanan alışveriş durgunluğunun ardından birçok e-ticaret sitesi ve satıcısının stoklarının arttığını belirtti. Son çeyrekte, bu stokları azaltmak amacıyla büyük indirimlerin gerçekleştirileceğini ve bu durumun e-ticaret sektörünün son çeyrek cirosunu ve işlem adetlerini olumlu etkileyeceğini söyledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler