Sosyal Medya

Ekonomi

Dr. Cüneyt Akman’dan Çarpıcı Mustafa Sarıgül Yorumu! “Kaosun Orta Yerinde Aklı Selim Bir Kişi”

Ekonomist Dr. Cüneyt Akman kendi youtube kanalından yaptığı paylaşımda hem 14 Mayıs seçiminden  sonra Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumu anlattı hem de muhalefeti kaybetmeye götüren nedenleri sıraladı. Akman, konuşmasında Mustafa Sarıgül'e değinerek çarpıcı bir çıkarımda bulundu. 

Dr. Cüneyt Akman’dan Çarpıcı Mustafa Sarıgül Yorumu! “Kaosun Orta Yerinde Aklı Selim Bir Kişi”

Ekonomist Dr. Cüneyt Akman kendi youtube kanalından yaptığı paylaşımda hem 14 Mayıs seçiminden  sonra Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumu anlattı hem de muhalefeti kaybetmeye götüren nedenleri sıraladı. Akman, konuşmasında Mustafa Sarıgül’e değinerek çarpıcı bir çıkarımda bulundu.

 

 

Türkiye 2023 genel seçimlerini geride bıraktı. Bir seçimden çıkıp başka bir seçim atmosferine girecek olan Türkiye hareketli günler yaşıyor.

 

Ekonomist Dr. Cüneyt Akman Türkiye’nin şu an içinde bulunduğu durumu anlattığı videosunda ekonominin siyasetten ayrılamayacağını belirtirken, geride bıraktığımız seçimlerde yaşananları değerlendirdi.

 

Türkiye’nin şu anki siyasi konjonktürü iyileşmeye gitmezse ileride çok ciddi krizlerle karşı karşıya kalacağımızı belirten Akman, muhalefetin kaybetme nedenlerini ve yapılan yanlışları anlattı.

 

Konuşmasında “Yenilginin içindeki zafer” olarak nitelediği Mustafa Sarıgül’e de değinen Cüneyt Akman çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akman’ın açıklamaları şu şekilde;

 

İNEBAHTI SAVAŞINA BENZETTİ

 

“Aklıma İnebahtı Deniz Savaşı geliyor. İnebahtı Savaşı yanlış bir taktikle Osmanlı’nın ilk kaybettiği büyük deniz savaşıdır. Ondan sonra da Osmanlı’nın denizlerde gerilemesi başlamıştır diye bilinir. İşin gerçeği İnebahtı Savaşı önemli bir dönüm noktasıdır. Türkiye’de tarihinde olumsuz bir şekilde bahsedilir.

 

Bu seçimleri o bakımdan bu savaşa benzetiyorum. Muhalefet açısından hiç olmayacak bir şey bu. Kazanılabilir veya en azından bazı bakımlardan kazanılacak veya parlamentoda denge elde edilebilecek bir seçimi kaybettiler.

 

Fakat bu seçimlerde de tıpkı İnebahtı Savaşındaki gibi bazı kişiler ortaya çıktı. İnebahtı Savaşında donanmada saray komutanları yanlış kararlar verdiler ama buna karşılık  deniz korsanlığına gelmiş Barbarosların geleneğinden gelmiş olan o zaman ki Uluç Ali Paşa tek başına kendi gemilerini kurtardı. Nispi bir başarı kazandı. İnebahtında bizim az da olsa yüzümüzü güldürdü.

 

MUSTAFA SARIGÜL, ULUÇ ALİ PAŞA GİBİ ZAFER KAZANDI

 

İşte bu seçimde de tıpkı Uluç Ali Reis gibi Mustafa Sarıgül öne çıktı. Şunu söylemek lazım Sarıgül üç şey yaptı. Birincisi Erzincan’da bir başarı kazandı. Bu bir mucize değil ama önemli bir başarı. İkincisi o başarının kendisiyle çok büyük bir alakası vardı. Sarıgül olması onu başarılı kıldı. Üçüncüsü tıpkı Uluç Ali Paşa gibi kendisi de ayrı bir moral kazandırıcı bir kişilik oldu.

 

“KAOSUN ORTA YERİNDE AKLI SELİM BİR KİŞİ”

 

Şimdi bakıyoruz birbirini yiyen muhalefetin orta yerinde, aklı selim ile konuşan ve bir şeyler yapmaya çalışan, muhalefeti moralli bir şekilde götürmeye çalışan, uzlaşmacı bir siyasi figür olarak ortaya çıkıyor.

 

Sarıgül’ü birçok bakımından eleştirebilirsiniz, geçmişinde yaptığı yanlışlar olabilir veya doğrular olabilir ama şu anki bu pozisyonu muhalefetin ihtiyaç duyduğu bir pozisyon.

 

Özellikle kurultaydan sonra benim kanaatim Kılıçdaroğlu’nun kazanacağı ama problemlerin maalesef bitmeyeceği doğrultusunda. Kurultay’dan sonra muhalefetin daha aklı selim bir şekilde bir araya gelip yerel seçime odaklanmaya gayret edeceklerini düşünüyorum.

 

“AK PARTİ ARABAYI İYİ SÜRDÜ”

 

Tek muhalefet için konuşmayalım AK Parti içinde şu anda gerek ekonomik gerek siyasal olarak belki de 2007 öncesinden bu yana en mantıklı sürüşünü yapıyor yani arabayı iyi sürüyor. Çok büyük problemleri var önünde ama arabayı olabildiğince mantıklı götürüyor. Karşısındakiler o kadar kendi işlerinde kavgaya tutuştular ki AK Parti’nin dışarıya pek yansıtmak istemediği ama çok gerilimli ve çok stresli pozisyonunu biraz daha normalleştirdi. Seçim öncesinde de böyle arka arkaya hata yapıyorlardı fakat şimdi daha az hata yapıyorlar. Bu durum devam eder mi etmez mi göreceğiz ama Türkiye özellikle 2025’ten itibaren çok yoğun siyasi ve ekonomik problemlerle karşı karşıya kalacaktır.

 

“KRİZ ANCAK BİRLİKLE ÇÖZÜLEBİLİR”

 

Bu mesele ise ancak muhalefetle iktidarın beraberce kafa kafaya vermesi halinde ancak çözülebilecek bir kriz olacak.  AKP ister en iyi performansını göstersin bunu tek başına çözemez. Sayın Erdoğan da çözemez. Ne sağlığı ne de yaşı artık buna müsaade etmeyecektir. Muhalefet de bu dağınıklıkla bunu yapamaz.

 

Umarım AK Parti’nin içinden de çıkan yeni isimler ve muhalefetin içinden çıkan isimler bunu zaman içinde başarırlar yoksa Türkiye ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalacak.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler