Sosyal Medya

Ekonomi

Döviz arayışı devam ediyor! Mehmet Şimşek, Katar yolcusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün Katar’a gidiyor. Yılmaz ve Şimşek, Katar emiri Temim bin Hamed es-Sani ile…

Döviz arayışı devam ediyor! Mehmet Şimşek, Katar yolcusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün Katar’a gidiyor. Yılmaz ve Şimşek, Katar emiri Temim bin Hamed es-Sani ile görüşecek.

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün Katar’a gidecek.

 

 

‘Piyasaların sevdiği bir isim’ olan tanıtılan Mehmet Şimşek’in ekonomi koltuğuna geçmesine rağmen yabancı yatırımcının Türkiye’ye dönüşüne dair güçlü belirtiler yok.

 

Şimşek bu nedenle seçim sonrası döviz bulabilmek için yönünü Körfez’e çevirmiş ve ilk gezisini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’la Birleşik Arap Emirliklerine (BAE)yapmıştı.

 

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar Emiri Temim bin Hamed es-Sani ile görüşmek üzere Katar’a bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret kapsamında, Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve ekonomik işbirliği olanaklarının değerlendirilmesi amacıyla bir dizi heyetler arası görüşme gerçekleştirilecek.

 

Beş gün önce de Şimşek, Erdoğan’ın da NATO liderler zirvesi sonrası BAE’ye gideceğini söylemişti. Şimşek, ziyaret kapsamında yatırım anlaşmalarının imzalanacağını bildirmişti.

 

Sonrasında Erdoğan’ın BAE’yle sınırlı kalmayacağı ve kapsamlı bir Körfez turuna çıkacağı ortaya çıkmıştı. Erdoğan, BAE’den sonra Suudi Arabistan ve Katar’a da seyahat etmeyi planlıyor.

 

ERDOĞAN’IN ZİYARETİ ÖNCESİNDE ÇALIŞMA YAPACAKLAR

 

Yılmaz ve Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17-19 Temmuz tarihlerinde gerçekleştireceği Körfez ülkeleri ziyareti öncesi Katar’a çalışma ziyareti yapacak.

 

EKONOMİK İŞBİRLİKLERİ ELE ALINACAK

Ziyaret kapsamında, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile yarın Katar Emirlik Divanı’nda görüşecek Yılmaz ve Şimşek, ayrıca Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve ekonomik işbirliği olanaklarının değerlendirilmesi amacıyla bir dizi heyetler arası görüşme gerçekleştirecek.

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler