Sosyal Medya

Ekonomi

Deutsche Bank’tan şahin TCMB beklentisi

Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan önümüzdeki hafta 500 baz puanlık bir faiz artışı beklediğini ve yıl sonuna ilişkin öngörüsünü yüzde 40'a yükselttiğini açıkladı.

Deutsche Bank’tan şahin TCMB beklentisi

Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan önümüzdeki hafta 500 baz puanlık bir faiz artışı beklediğini ve yıl sonuna ilişkin öngörüsünü yüzde 40’a yükselttiğini açıkladı.

 

 

Deutsche Bank ekonomistleri Yigit Onay ve Christian Wietoska, artan jeopolitik risklerin Türkiye’nin enflasyon ve ödemeler dengesi dinamikleri üzerindeki potansiyel etkilerini dikkate alarak, para politikası görünümünü güncellediklerini ve artık Kasım ve Aralık aylarında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan her biri 250 baz puanlık faiz artışı beklediklerini belirtti.

 

Ekonomistler, önümüzdeki hafta yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısında ise TCMB’den 500 baz puanlık bir faiz artışı bekliyorlar.

 

Ayrıca, faiz artışlarının bir haftalık repo faiz oranının %40 seviyesine ulaşmasıyla sona ereceğine dair görüşlerini sürdürüyorlar, ancak bu seviyeye daha önce tahmin ettiklerinden daha erken bir tarihte, yıl sonuna doğru ulaşılacağını düşünüyorlar.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler