Sosyal Medya

Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan rezerv açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 7. İstanbul Ekonomi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik istikrarına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan rezerv açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 7. İstanbul Ekonomi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ekonomik istikrarına dikkat çekti.

 

 

 

Yılmaz, Merkez Bankası’nın brüt rezervlerinin 140 milyar doları aşmasını övgüyle karşılayarak, “Tarihimizde hiç bu seviyeye gelmemiştik. Bunun için Merkez Bankası yönetimimizi, politikalarımızı tebrik ediyoruz. Daha da güçlendireceğiz rezervlerimizi.” dedi.

 

Ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, politika belirsizliklerini ortadan kaldırdıklarını vurgulayarak, “Yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı öncelikli hale getiren politikalarla, sürdürülebilir büyümeyi ve kalkınmayı öngörüyoruz. Hazırladığımız 5 yıllık kalkınma planımız ve OVP ile ekonomideki belirsizliği azalttık.” ifadelerini kullandı.

 

Yılmaz ayrıca, Türkiye ekonomisinin dünya ortalamasının üzerinde büyüdüğünü belirterek, “Son 20 yılda Türkiye ekonomisi yıllık ortalama yüzde 5,4 büyüme kaydetti. Dolayısıyla Türkiye ekonomisi, dünya ekonomisinin üzerinde bir performans sergiledi.” şeklinde konuştu.

 

Gelecek döneme ilişkin beklentilerine de değinen Yılmaz, “2023 yılında ekonomimizin 1,1 trilyona yakın büyüklüğe ulaşmasını bekliyoruz. Bu yılın ilk 9 ayında 4,6 büyüme kaydettik. Enflasyon tedbirlerine rağmen büyümeyi sürdürüyoruz ve OVP’ye göre bu yılı yüzde 4,4 civarında bir büyüme ile kapatmayı öngörüyoruz.” açıklamasını yaptı.

 

Ayrıca, enflasyonda düşüş beklentilerini belirten Yılmaz, “2024’ün ortalarından itibaren enflasyonda belirgin bir şekilde düşüş gerçekleşecek. İhracatımız güçlü bir performans gösteriyor ve en yüksek Kasım ayı ihracatı gerçekleşti.” dedi.

 

Yılmaz, Merkez Bankası’nın rezervlerindeki artışa da vurgu yaparak, “Geçtiğimiz Mayıs ayında brüt rezervlerimiz 98,5 milyar dolara kadar düşmüştü. Dün itibarıyla yapılan duyuruda, 140 milyar doları aşmış durumdayız. Bu Türkiye için bir rekordur.” şeklinde konuştu.

 

Zirveye katılan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’a ilişkin umutlarını dile getirerek, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaptı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler