Sosyal Medya

Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan büyüme yorumu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin üçüncü çeyrekte OECD ülkeleri arasında önemli bir performans sergilediğini belirtti. Yılmaz, Türkiye ekonomisinin yüzde 5,9 oranında bir büyüme elde etmesini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan büyüme yorumu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin üçüncü çeyrekte OECD ülkeleri arasında önemli bir performans sergilediğini belirtti. Yılmaz, Türkiye ekonomisinin yüzde 5,9 oranında bir büyüme elde etmesini değerlendirdi.

 

 

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülkenin siyasi istikrarı ve politikalarda öngörülebilirliğin sağlanmış olması sayesinde 13 çeyrektir devam eden kesintisiz büyüme performansının 14. çeyreğe taşındığını vurguladı. Yılmaz, ekonominin 2023’ün üçüncü çeyreğinde, piyasa beklentilerinin üzerinde bir büyüme gösterdiğini belirtti.

 

Üçüncü çeyrekteki büyümenin, Orta Vadeli Program’da belirlenen çeyreklik ve yıl genelindeki büyüme hedefleriyle uyumlu olduğunu ifade eden Yılmaz, tarım, sanayi ve hizmetler sektörlerinin tamamında üretimin pozitif bir büyüme gösterdiğini aktardı.

 

Yılmaz, üretim tarafında inşaat sektöründe katma değerin yüzde 8,1, sanayi sektöründe yüzde 5,7, hizmetler sektöründe ise yüzde 4,3 oranında büyüdüğünü açıkladı. Ayrıca, harcamalar açısından sabit sermaye yatırımlarındaki yüzde 14,7’lik yüksek artışın, büyümenin daha sağlıklı bir yapıda ilerlediğini gösterdiğine dikkat çekti.

 

Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 5,9’luk büyüme performansı sergilerken, OECD ekonomilerinin ortalama yüzde 1,7, AB27 ekonomilerinin ise yüzde 0,1 oranında büyüdüğünü aktaran Yılmaz, ülkenin global ölçekte en iyi büyüme performansı gösteren ülke konumunda olduğunu belirtti. Aynı zamanda, 2023’ün ilk 9 aylık döneminde Türkiye ekonomisinin yüzde 4,6 büyüme gösterdiğini ve bu süreçte OECD ülkeleri ortalama yüzde 1,6, AB27 ülkeleri ise 0,5 oranında büyüdüğünü ifade etti.

 

Enflasyonla mücadele konusunda kararlı adımlar atıldığını vurgulayan Yılmaz, istikrarlı bir büyüme hedefi doğrultusunda para, maliye ve yapısal reform politikalarının güçlü bir koordinasyonla devam edeceğini belirtti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler