Sosyal Medya

Ekonomi

Çin’in toparlanması Fed ile rekabet ederken petrol yeniden yükselişte

Petrol, Sıfır Covid politikasının sona ermesinin ardından Çin talebinin toparlanması ile Federal Rezerv’den gelen şahin sinyaller arasında sıkışmış durumda. Bir…

Çin’in toparlanması Fed ile rekabet ederken petrol yeniden yükselişte

Petrol, Sıfır Covid politikasının sona ermesinin ardından Çin talebinin toparlanması ile Federal Rezerv’den gelen şahin sinyaller arasında sıkışmış durumda. Bir haftalık kaybın ardından yükseldi.

Brent varil başına 84 dolara tırmandı. Çin petrol talebinde toparlanma işaretleri ortaya çıkıyor, ancak Fed’in enflasyonla mücadele için daha fazla parasal sıkılaştırma olasılığı ham petrol fiyatlarını baskılamaya devam ediyor.

Petrol, yatırımcıların küresel ekonomik yavaşlama konusundaki ısrarcı endişeleri ve Çin’in yeniden açılması etrafındaki iyimserliği dengelemesiyle 2023’e inişli çıkışlı bir başlangıç yaptı. Rus enerjisine yönelik yaptırımların serpintisi ve küresel akışların yeniden yönlendirilmesi, küresel pazara başka bir belirsizlik unsuru ekledi.

Saxo Bank A/S emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, “Ham petrol, geçen haftaki satışların ardından Asya saatlerinde toparlandı ve bu da piyasanın menzile bağlı kaldığını bir kez daha doğruladı” dedi. Çin’deki talep toparlanmasının şu ana kadar Fed’den şahin bir görünümü dengelemekte başarısız olduğunu söyledi.

ABD, Ukrayna’nın işgalinden bir yıl sonra kilit endüstrileri hedef alan Rusya’ya yeni ihracat kontrolleri ve yeni yaptırımlar uygulamayı planlıyor. Önlemler, konuya aşina olan kişilere göre, ülkenin savunma ve enerji sektörlerini, finansal kurumlarını ve birkaç kişiyi hedef alacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler