Sosyal Medya

Ekonomi

Çiftçilere 2,7 milyar liralık tazminatı ödemesi yapılırken sigorta çağrısı yapıldı

Tarım Sigortaları Havuzu TARSİM tarafından doğal afetlere maruz kalan çiftçilere 1 Haziran 2006’dan bu yana 15,7 milyar lira, bu yılın…

Çiftçilere 2,7 milyar liralık tazminatı ödemesi yapılırken sigorta çağrısı yapıldı

Tarım Sigortaları Havuzu TARSİM tarafından doğal afetlere maruz kalan çiftçilere 1 Haziran 2006’dan bu yana 15,7 milyar lira, bu yılın ilk 8 aylık döneminde ise 2,7 milyar liralık hasar tazminatı ödemesi gerçekleşti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı konuyla ilgili yaptığı açıklamada çiftçilerin doğal afetlerden korunması ve tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmesi gayesiyle 2005 yılında “devlet destekli TARSİM” başlığıyla koruma kalkanı oluşturduklarını kaydetti.

Koruma kalkanının ardında tarımdaki sigortalı sayısında ve prim adedinde yükselişler görüldüğünü ifade eden Bakan Yumaklı, devlet prim desteği ve tazminat ödemeleriyle tarımda gıda arz güvenliğinin yanı sıra çiftçilerin de mağduriyetinin önüne geçildiğini belirtti.

Tarım sigortalarının dolu, don, fırtına, sel ve su baskını, yaban domuzu, ölüm, zorunlu kesim, yavru ölümü ve yavru atma hasarları başta olmak üzere, bitkisel ürün, sera, büyükbaş hayvan hayat, küçükbaş hayvan hayat, kümes hayvanları, su ürünleri, köy bazlı kuraklık, arıcılık ve gelir koruma olmak üzere 9 branşta faaliyet gösterdiğini kaydeden Bakan Yumaklı çiftçilere 20,3 milyar liralık devlet sigorta prim desteği verildiğini ifade etti.

ÇİFTÇİLERE SİGORTA ÇAĞRISI

Bakan Yumaklı ilk poliçenin kesildiği 1 Haziran 2006’dan bugüne kadar toplam 22 milyon 472 bin 653 poliçe düzenlendiğini belirterek şu verileri sıraladı:

“Çiftçilere 20,3 milyar liralık devlet sigorta prim desteği verildi. Üreticilere 15,7 milyar liralık hasar tazminatı ödendi. 1 Ocak’tan bugüne toplam düzenlenen poliçe sayısı 1 milyon 903 bin 507, devlet sigorta prim desteği 5,6 milyar lira oldu. Üreticilere 8 aylık dönemde 2,7 milyar liralık hasar tazminatı ödenirken, 3,9 milyar liralık muallak hasar tutarı ise ödeme aşamasında bulunuyor. Sigortasını hala yaptırmamış çiftçilerimizi bu koruma kalkanından yararlanmaya davet ediyoruz.”

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler