Sosyal Medya

Ekonomi

CHP’den sola sert dönüş

Akşener’in ekibinin uzun süredir 6’lı masa toplantılarında ayak dirediğini, komisyon toplantılarına katılmadığını, raporları geciktirdiğini Kısa Dalga Özel Haberde Mahmut Aydın’a anlatan…

CHP’den sola sert dönüş

Akşener’in ekibinin uzun süredir 6’lı masa toplantılarında ayak dirediğini, komisyon toplantılarına katılmadığını, raporları geciktirdiğini Kısa Dalga Özel Haberde Mahmut Aydın’a anlatan CHP’li kaynak, “bugün veya yarın İYİ Parti’nin masadan kalkmasını bekliyorduk. İYİ Partili bazı danışmanlar Akşener’i ‘milliyetçi damara’ ikna etmeye çalıyorlar. Güya İYİ Parti, Zafer Partisi, MHP, AK Parti ve CHP’deki milliyetçi seçmen Akşener’in arkasında toplanacak ve seçimlerde birinci parti olacaklar…” açıklamasında bulundu.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile 27 Şubat’ta yaptığı ikili görüşmede Millet İttifakı’nın sol partilere de açılmasını önerdiği, yapılan görüşmelerde Akşener’in teklife karşı çıktığı ayrıca Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kabul etmeyeceklerini söylediği iddia edildi.

Görüşmeden sonra kurmaylarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu’nun “Sayın Akşener aramızdan ayrılacak” bilgisini verdiğini aktaran CHP’li kaynak, “sol-emek platformu ve HDP ile zaten iletişimde olan arkadaşlarımıza görüşmelerin hızlandırılması talimatını verdi. Parti yönetimi sol ittifak ve HDP’nin Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakmasının Akşener’i rahatsız ettiğini biliyordu” dedi.

CHP kurmaylarının, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun SOL Parti ve TİP’ten sonra TKP ve HDP yöneticilerini de ziyaretini planladığı ifade edildi.

Sürpriz değildi

Akşener’in ekibinin uzun süredir 6’lı masa toplantılarında ayak dirediğini, komisyon toplantılarına katılmadığını, raporları geciktirdiğini anlatan CHP’li kaynak, “bugün veya yarın İYİ Parti’nin masadan kalkmasını bekliyorduk. İYİ Partili bazı danışmanlar Akşener’i ‘milliyetçi damara’ ikna etmeye çalışıyorlar. Güya İYİ Parti, Zafer Partisi, MHP, AK Parti ve CHP’deki milliyetçi seçmen Akşener’in arkasında toplanacak ve seçimlerde birinci parti olacaklar…” açıklamasında bulundu.

CHP kurmaylarının Akşener’e güvenmediği için sol ittifak ve HDP ile de görüşmeyi sürdürdüğünü anlatan kaynak, “Akşener’in son haftalarda CHP kurmaylarına hakaret etmesi, Cihan Paçacı’nın 26 Ocak’ta 6’lı masa toplantısının yapıldığı gün açıklama yapması ve göstermelik istifası vs zaten ipleri kopardı. Ayrıca CHP tabanına göz dikmesi de oldukça rahatsız etti bizi” dedi.

Gelişmeler Ankara’da “CHP’nin sola sert dönüşü” olarak değerlendirildi.

İYİ Parti milletvekilleri şaşkın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6’lı masa toplantısında ortak bildiriyi imzalayıp ayrılmasından sonra partisinde milletvekillerinin de katılımıyla bir toplantı yaptı. Alınan bilgiye göre Akşener, toplantıda milletvekillerine son derece sakin bir üslupla konuşuyor ve toplantı hakkında bilgi veriyor. 6’lı masadan ayrılacaklarını söylemiyor. Bazı milletvekilleri Pazartesi günü yapılacak son toplantıdan sonra basın toplantısı yapılmasını öneriyor. Akşener de GİK toplantısından sonra kısa bir duyuru yapılacağını açıklıyor. Ancak milletvekilleri bu kadar sert bir tonda açıklama ve masadan ayrılma kararı beklemiyor. Akşener’in bugünkü açıklaması milletvekilleri üzerinde tam anlamıyla bir şok etkisi yaratıyor.

Bu arada Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın da açıklamanın “içeriğine ve tonuna” katılmadığı öne sürüldü.

CHP’li belediye başkanları da anlaşamadı

CHP kurmayları Akşener’in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu çağrı yapmasından sonra CHP’li 11 belediye başkanından açıklama yapmalarını istedi. Zoom üzerinden yapılan toplantıdan sonra hazırlanan açıklamaya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “çok sert ve kırıcı” gerekçesiyle imza koymadı. Daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesine giderek Yavaş ile görüştü. Görüşmeden sonra Yavaş, İmamoğlu’nu Ankara’ya davet etti.

Adı adaylar arasında geçen Yavaş ve İmamoğlu’nun Akşener ile Kılıçdaroğlu arasında “mekik diplomasisi” yapması bekleniyor.

Artık 5’li masa

Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener’in açıklamasından sonra Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ile görüştü. Görüşmede yarın 5 liderin olağanüstü toplanmasına karar verildi. Kılıçdaroğlu, yapacağı açıklama hakkında da liderlere haber verdi. Liderlerin gerginliğin büyütülmemesi konusunda mutabık kaldığı bildirildi.

Bu arada Cihan Paçacı’nın istifa ettiği İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine geri döndüğü açıklandı.

Temaslar

Bu arada İYİ Partili ve CHP’li bazı milletvekillerinin görüşme yaptığı ve Akşener’in Pazartesi günü Saadet Partisi’nde yapılacak toplantıya katılmasına “yol arandığı” iddia edildi.

AK Parti kurmaylarının da Aşşener’in çıkışından sonra toplanarak bir durum değerlendirmesi yaptıkları öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler