Sosyal Medya

Ekonomi

Cevdet Yılmaz’dan 2024 için enflasyon yorumu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 3. Finansın Geleceği Zirvesi'nde gönderdiği video mesajda, mayıs ayındaki seçimlerin ardından siyasi belirsizliklerin azaldığını, güven ve istikrarın arttığını ifade etti.

Cevdet Yılmaz’dan 2024 için enflasyon yorumu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 3. Finansın Geleceği Zirvesi’nde gönderdiği video mesajda, mayıs ayındaki seçimlerin ardından siyasi belirsizliklerin azaldığını, güven ve istikrarın arttığını ifade etti.

 

 

Yılmaz, hazırladıkları 12. Kalkınma Planı, Orta Vadeli Program (OVP), Yıllık Program ve bütçeyle politika belirsizliklerini ortadan kaldırarak öngörülebilirliği sağladıklarını ve ekonomideki dengelenmenin Türk lirasını desteklediğini vurguladı. Aynı zamanda TL varlıklara artan ilgi, rezervlerdeki artış ve kurun istikrarlı seyriyle enflasyonla mücadelenin desteklendiğini belirtti.

 

Ağustos ayından itibaren aylık enflasyonun sürekli düşüş eğilimine girdiğini söyleyen Yılmaz, yıllık enflasyonda 2024’ün ikinci yarısında belirgin bir düşüş öngördüklerini paylaştı. Ayrıca Merkez Bankası brüt rezervlerinin artışına, Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk priminin en düşük seviyede olmasına dikkat çekti.

 

Maliye politikalarıyla eşgüdümü güçlendirirken yapısal dönüşümü önceliklendirdiklerini belirten Yılmaz, sağlam temellere dayalı makroekonomi ve maliye politikalarını finansal hizmetler alanında attıkları adımlarla desteklediklerini ifade etti. Bu adımların iyileşen finansal ortamla birlikte makroekonomik istikrarı güçlendirdiğini söyledi.

 

Sıkılaşan para politikasının finansman maliyetini artırdığı bir dönemde, yatırım ve ihracatı desteklemek amacıyla finansman maliyetinin düşürülmesinin, ekonominin dezenflasyonist bir patikada büyümesini sağlayacağını vurguladı. Bu bağlamda Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı’nı yeniden yapılandırarak, teknoloji-strateji puanlarına göre belirlenen yatırım projelerine destek olacaklarını açıkladı.

 

Finansman koşullarının sıkılaşmasıyla birlikte seçici finansmanın önemine değinen Yılmaz, ihracata yönelik teşviklerle orta yüksek ve yüksek teknolojiye dayalı üretimi desteklediklerini sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler