Sosyal Medya

Ekonomi

Bakan Şimşek ihracatçılara ve reel sektöre yönelik destek paketini duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ihracatçılara ve reel sektöre verilecek yeni destek paketi ile ilgili açıklamada bulundu.

Bakan Şimşek ihracatçılara ve reel sektöre yönelik destek paketini duyurdu

İhracatçılara ve reel sektöre verilecek yeni destek paketi ile ilgili açıklamalar yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Her zaman ihracatçılarımızın ve reel sektörün arkasındayız. Yeni destek paketimizle, firmalarımıza 25 milyar liralık garanti karşılığında 30 milyar liralık kredi imkanı sunacağız.” dedi.

Bakan Şimşek, yeni ekonomi programının bir parçası olarak seçici kredi uygulamalarının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, bu sayede üretimi ve ihracatı artırmayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, ihracatın ülke ekonomisi için kritik bir rol oynadığına da değindi.

Bakan Şimşek, Hazine destekli kredi garanti sistemi sayesinde daha önce birçok sektörde faaliyet gösteren ve finansmana erişimde zorluk yaşayan ticari işletmelere destek sağlandığını hatırlattı. Ayrıca, “Güncel ekonomik gelişmeleri göz önünde bulundurarak, yatırım, ihracat, sürdürülebilirlik yatırımları ve dijital dönüşüm odaklı yeni destek paketleri üzerinde çalışmalarımız tamamlanma aşamasına geldi.” ifadelerine yer verdi.

Söz konusu destek paketlerinin bankacılık sistemi içinde mevcut makro ihtiyati çerçeveye uygun olarak uygulanacağını belirten Bakan Şimşek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İhracatçılarımızın ve reel sektörümüzün her zaman yanındayız ve desteklemeye devam ediyoruz. Yeni destek paketimizle, 25 milyar liralık garantiye karşılık gelen 30 milyar liralık kredi fırsatını firmalarımıza sunuyoruz. Bu yeni paketlerle, teminat yetersizliği yaşayan işletmelerin finansmana erişimlerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Bu kredi imkanı, kredi garanti kurumları aracılığıyla sağlanacak ve işletme kredileri için 24 aya kadar, yatırım kredileri içinse 120 aya kadar vade seçeneği sunulacak.”

Bakan Şimşek, tahsis edilen kefalet limitlerinin belirlenirken benzer amaçlı diğer paketlerin kullanılmayan limitlerinin buraya aktarılmasının planlandığını da açıkladı.

Bu arada protokol çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni destek paketleri kapsamındaki kredilendirmelere başlanacağı bildirildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler