Sosyal Medya

Ekonomi

Bakan Şimşek, Almanya’nın Maliye Bakanı ile Toplantı Yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fas'ın Marakeş kentinde düzenlenen Dünya Bankası Grubu ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Yıllık Toplantıları sırasında Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner ile bir araya geldi.

Bakan Şimşek, Almanya’nın Maliye Bakanı ile Toplantı Yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fas’ın Marakeş kentinde düzenlenen Dünya Bankası Grubu ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Yıllık Toplantıları sırasında Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner ile bir araya geldi.

 

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu görüşmeye dikkat çekti.

 

Almanya’nın, 3 milyondan fazla Türk vatandaşına ev sahipliği yapmasının yanı sıra, Türkiye’nin dış ticaretinden mali ve teknik işbirliğine kadar birçok alanda kilit bir ortağı olduğunu vurguladı. Şimşek, “Marakeş’te Bakan Lindner ile buluşmaktan memnuniyet duydum. Almanya-Türkiye ve Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerini daha da geliştirmek için işbirliği yapmaktan sabırsızlıkla bekliyorum” şeklinde ifade etti.

 

Ekonomist Timothy Ash de toplantılarla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Ash, Bakan Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın, IMF toplantılarının önemli katılımcıları olduğunu ve tutarlı bir reform ve düzenleme mesajı verdiklerini belirtti.

 

Bakan Şimşek, Ash’in paylaşımına teşekkür ederek, “Türkiye’nin güçlü bir hikayesi olduğu göz önüne alındığında, yatırımcı ilgisi şaşırtıcı değil. Fiyat istikrarının sağlanması, mali disiplinin yeniden kurulması ve yapısal reformların uygulanması da dahil olmak üzere taahhütlerimizi yerine getirmeye kararlıyız” dedi.

 

BAŞEKONOMİST BROOKS’TAN BAKAN ŞİMŞEK’E ÖVGÜ

 

Ayrıca, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, Bakan Şimşek ile toplantılar sırasında gerçekleşen bir oturumda buluştu ve Bakan Şimşek’e yönelik övgü dolu bir paylaşım yaptı. Brooks, Bakan Şimşek’in katıldığı oturumda sergilediği performansı ve katkıları takdir etti. Bakan Şimşek’in ekonomiye dair bilgisi ve liderlik kabiliyetini övdü. Bu övgü, Bakan Şimşek’in uluslararası platformlarda gösterdiği etkileyici performansı yansıtmaktadır.

 

Brooks, paylaşımında şunları kaydetti:

 

Şimşek ile Türkiye’nin gidişatını tartışmak benim için büyük bir onur ve mutluluktu. Bakan, Türkiye’nin ortodoks politikalara geçişini ve Mart 2024’te yapılacak belediye seçimlerini büyük bir samimiyet ve netlikle anlattı. Dinleyicilerimiz derinden ve olumlu bir şekilde etkilendi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler