Sosyal Medya

Ekonomi

Altın çakıldı! İbre aşağı yönlü! Panik Yapmayın…

Altının onsu 2 bin dolar seviyesinin altındaki konumunu koruyor. Altın fiyatlarında Ons altın bin 982 dolara kadar bir gerilme meydana…

Altın çakıldı! İbre aşağı yönlü! Panik Yapmayın…

Altının onsu 2 bin dolar seviyesinin altındaki konumunu koruyor. Altın fiyatlarında Ons altın bin 982 dolara kadar bir gerilme meydana geldi.

 

Altın fiyatları bugün piyasalarda yatırımcısını üzdü. Ons altın bin 982 dolara kadar bir gerilme meydana geldi. Çeyrek altın 2 bin 23 TL, gram altın ise bin 137 TL seviyesinden işlem görüyor.

 

Altın fiyatları dolar/TL döviz kuru ve ons altın fiyatındaki hareketliliğe bağlı olarak değişim yaşıyor.Ramazan Bayramı’nın ve haftanın son gününde altın fiyatları düşüşe geçti. Hafta sonu 23 Nisan 2023 Pazar günü gram altın 1.137 lira seviyesinde, çeyrek altın ise 2.023 TL’den işlem görüyor.

Uzmanlar her düşüşün bir alım fırsatı olduğunu söylüyor. Ons altında yaşanan değişimler iç piyasada da altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

 

BAYRAM SONRASI İÇİN ALIM FIRSATI

Geçtiğimiz haftalarda ons altının 2 bin doları aşmasıyla gram altın 1260 liraya ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Rekor üstüne kıran altın fiyatları gerilemeye başladı.

FED’in faiz kararları sonrası uzmanlardan tek tek uyarılar gelmeye başladı. Altın yatırımı yapanlar için son alım fırsatı geliyor.

Enflasyonla karşı karşıya kalan Amerika’da faizlerde yükseltilmeye devam ediyor. FED’in aldığı kararlar dünya piyasalarını derinden etkilerken, dolar ve altında da yükseliş hızla yaşanmaya devam ediyor. Altın yatırımcıları ise uygun zamanı beklemeye başladı. Bayramdan sonra açılacak olan piyasalarda son durum ne olacak?

Uzmanlar altının bayramdan sonra önlenemeyecek yükselişe gireceğini belirtirken, sert düşüşlerin ise alım fırsatı olduğunu açıkladı. “Elinde altın bulunduran yatırımcı kesinlikle satış için acele etmemeli.” diyen uzmanlar yıl içinde yeni rekorlar göreceğimize işaret ediyor.

 

FED’İN DAHA FAZLA FAİZ ARTIŞINA GİDECEĞİ BEKLENTİLERİ PİYASALARI BASKILIYOR 

Fed yetkililerinden yapılan açıklamadan sonra mayıs ayı ve sonrası için daha fazla faiz artışına gidilebileceğine yönelik beklentiler piyasaları aşağı yönlü baskılıyor. Bu durum altın fiyatlarının yukarı yönlü seyretmesini engelliyor.

FED YETKİLİSİNDEN 50 BAZ PUAN ARTIŞ ÖNGÖRÜSÜ   

Bullard, Fed’in faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşmakta olduğu değerlendirmelerine katılmakla birlikte politika faizinin 50 baz puan daha artırılarak yüzde 5,50-5,75 aralığına yükseltilmesi ve enflasyon kontrol altına alınana kadar orada tutulması gerektiğini vurguladı.

Altın alacaklar dikkat! FED etkisi…

ABD’de yıllık tüketici enflasyonu martta üst üste 9 ay azalış göstermiş, üretici fiyatları ise pandeminden bu yana en büyük düşüşünü kaydetmişti. Bu hafta ise Fed yetkililerinden gelen mesajlar piyasalarda yönü değiştirdi.

Salı günü St. Louis Fed Başkanı James Bullard enflasyonun inatçı şekilde yüksek seyretmeye devam ettiğine işaret eden son veriler sonrasında faiz artırımlarına devam edilmesi gerektiğini söyledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler