Sosyal Medya

Ekonomi

ABD’de tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi düştü

Amerikalı tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi, Ekim ayında yüzde 3,6'ya gerileyerek ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi tarafından açıklanan Tüketici Beklentileri Anketi'nde belirlendi.

ABD’de tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi düştü

Amerikalı tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi, Ekim ayında yüzde 3,6’ya gerileyerek ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi tarafından açıklanan Tüketici Beklentileri Anketi’nde belirlendi.

 

 

Yaklaşık 1300 hanehalkının katılımıyla gerçekleştirilen ankete göre, önümüzdeki 12 ay içinde beklenen kısa vadeli medyan enflasyon oranı, Ekim ayında bir önceki döneme göre 0,1 puan azalarak yüzde 3,6 olarak kaydedildi.

 

Öte yandan, gelecek 3 yıl ve 5 yıl içindeki enflasyon beklentileri sırasıyla yüzde 3 ve yüzde 2,7 seviyelerinde sabit kaldı. Hanehalkı harcamalarındaki artış beklentisi Ekim ayında değişmeyerek yüzde 5,3’te kaldı. Hanehalkı gelirindeki artış beklentisi ise Ekim ayında 0,1 puan artarak yüzde 3,1’e yükseldi.

 

Bu dönemde, üniversite eğitimi ve benzin gibi maliyetlerdeki yükselişe dair beklentiler, sırasıyla yüzde 6 ve yüzde 5’e çıkarak 0,2’şer puan arttı. Sağlık maliyetleriyle ilgili beklentilerde ise bir artış gözlemlenirken, kira ve gıda maliyetlerinde stabil bir seyir izlendi.

 

Önemli bir not olarak, ABD’de Ekim ayı enflasyonu yarın açıklanacak ve piyasa beklentisi aylık yüzde 0,1, yıllık yüzde 3,3 seviyelerinde olması yönünde.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler