Sosyal Medya

Ekonomi

7 başlıkta bu hafta nasıl geçti?

Küresel piyasalarda Rusya’dan gelen tahıl koridoru anlaşmasından çekilme tehdidi öne çıkarken yurtiçi piyasalarda Bakan Bilgin’in emeklilere refah payı açıklaması ve…

7 başlıkta bu hafta nasıl geçti?

 

1- Bakan Bilgin’den ‘emekliye refah payı’ açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Habertürk’e konuk oldu, Bilgin, 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilere, en düşük emekli maaşı alanlar ile aradaki makasın kapanmaması için refah payı verileceğini söyledi.

 

 

2- Akkuyu Nükleer Santrali açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni’ne canlı bağlantı ile katıldı. Akkuyu Santrali’nin Türkiye ve Rusya’nın en büyük ortak yatırımı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Farklı bölgelerimize inşa etmeyi planladığımız ikinci ve üçüncü nükleer santrallerimiz için de en kısa sürede harekete geçeceğiz” dedi

 

3- TCMB, seçimden önce son toplantıda faizi değiştirmedi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. TCMB politika faizini yüzde 8,50’de tuttu. Karar metninde para politikası duruşunun yeterli olduğunu belirten ifade korundu. Metinde uygun finansal koşulların oluşmasının önceliklendirileceği ifade edildi.

 

4- Irak: Türkiye’ye petrol ihracatında teknik detaylar kaldı

Irak, Kuzey Irak’tan günlük 400 bin varillik petrol ihracatına devam edilmesi için alıcı taraflar ve Türk hükümeti ile birlikte çalıştığını ve teknik prosedürlerin çok fazla süre almayacağını düşündüklerini açıkladı.

 

5- Türkiye’nin İsviçre’den yaptığı altın ithalatında sert düşüş

Türkiye’nin İsviçre’den yaptığı altın ithalatı Mart ayında da geriledi. Mart’ta İsviçre’den yapılan altın ithalatı yüzde 75 düştü.

 

6- Kurumlar vergisi istisnasında KKM düzenlemesi

Kurumlar vergisi istisnası şirketlerin bilançolarında yer alan yabancı paralar için de uygulanacak.

 

7- Rusya’dan tahıl tehdidi

Buğday fiyatları, Moskova yönetiminin G-7 ülkelerinin Rusya’ya birçok ürün ihracatını tamamen yasaklaması halinde Karadeniz tahıl anlaşmasından çekileceğini açıklamasıyla yükseldi.

 

 

bloomberght.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler