Sosyal Medya

Ekonomi

2024 Yılında Tütün ve Alkollü İçkiler İçin Satış Belgeleri Yeniden Belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler, 2024 yılında tütün mamulleri ve alkollü içkiler için geçerli olacak satış belgelerinin bedellerini yeniden düzenledi.

2024 Yılında Tütün ve Alkollü İçkiler İçin Satış Belgeleri Yeniden Belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler, 2024 yılında tütün mamulleri ve alkollü içkiler için geçerli olacak satış belgelerinin bedellerini yeniden düzenledi.

 

 

 

Yayımlanan Tebliğ’e göre, toptan satış belge bedeli 45,657 TL olarak belirlendi. Ayrıca, perakende satış belgelerinin bedelleri de şu şekilde belirlendi: il merkezlerinde veya büyükşehir belediyesi sınırları içinde 2,348 TL, ilçe merkezlerinde 1,552 TL ve diğer mahallelerde 564 TL olarak uygulanacak.

 

Alkol satış belgeleri için il merkezlerinde veya büyükşehir belediyesi sınırları içinde 9,802 TL, diğer mahallelerde ise 3,761 TL bedel ödenecek.

 

Nargilelik tütün mamulleri sunum uygunluk belgeleri ise il merkezlerinde veya büyükşehir belediyesi sınırları içinde 23,843 TL, diğer mahallelerde 21,900 TL olarak belirlendi.

 

Ayrıca, tesis kurma ve faaliyet uygunluk belgeleriyle tütün ticareti yetki belgesi ve vize bedelleri de Tebliğ ile belirlendi. Tesis kurma belgelerine ilişkin bedeller şu şekilde: tütün işleme tesisi kurma uygunluk belgesi 347,990 TL, tütün işleme tesisi faaliyet uygunluk belgesi 695,981 TL, tütün ticareti yetki belgesi 347,990 TL ve tütün ticareti yetki belgesi vize işlemleri yıllık 34,797 TL olarak belirlendi.

 

Ayrıntılar için Resmi Gazete’nin mükerrer sayısına başvurulabilir. Belirtilen düzenlemeler 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler