Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Yellen: Tüm banka mevduatlarına güvence vermeyi düşünmüyoruz

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD’de tüm banka mevduatlarına Kongre’nin onayı olmadan güvence vermeyi düşünmediklerini ve tartışmadıklarını söyledi. Yellen yaptığı…

Yellen: Tüm banka mevduatlarına güvence vermeyi düşünmüyoruz

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD’de tüm banka mevduatlarına Kongre’nin onayı olmadan güvence vermeyi düşünmediklerini ve tartışmadıklarını söyledi.

Yellen yaptığı açıklamada, Kongre’nin FDIC’nin mevduat garanti limitini yükseltmeyi tartışabileceğini belirten Yellen, ABD’de tüm mevduatlara sigorta sağlanması için Kongre onayı gerekip gerekmediğine yönelik soruya, böle bir adımı düşünmediğini, bankacılık risklerini vaka bazında gözden geçirmekte olduklarını vurguladı.

Yellen, “Mevduatların tamamına garanti vermek konusunda herhangi bir tartışma veya değerlendirme yapmadım” diye konuştu.

Yasaların bir bankanın batması ve bunun sistemsel risk yarattığının değerlendirilmesi halinde FDIC’nin sistemsel risk istisnasını kullanarak tüm mevduatları korumaya alma izni bulunduğunu belirten Yellen, bu istisnanın sistemsel açıdan önemli olarak değerlendirildiğinde sadece büyük ve orta ölçekli bankalar için değil küçük bankalar için de kullanılabileceğini ifade etti.

Foreks

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler