Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Tahıl Koridoru için Türkiye devreye girdi

Dün süresi dolan Tahıl Koridoru anlaşmasının ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Türk mevkidaşı Hakan Fidan ile alternatiflerin görüşüldüğünü bildirdi.…

Tahıl Koridoru için Türkiye devreye girdi

Dün süresi dolan Tahıl Koridoru anlaşmasının ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Türk mevkidaşı Hakan Fidan ile alternatiflerin görüşüldüğünü bildirdi.

 

 

Rusya’nın dün bir yıldır yürürlükte olan Karadeniz Tahıl Koridoru anlaşmasını sona erdirmesi yoksul ülkelerde fiyat artışlarının gıdaya erişiminin zorlayacağı endişelerine neden olmuştu.

Rusya ise Batı ülkelerinin tahıl ve gübre ihracatını kolaylaştıran anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirterek, anlaşmanın sona erdiğini duyurmuştu.

 

 

Bugün ise Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Türk mevkidaşı Hakan Fidan ile Rus tahılını “Kiev ve Batı’nın sabotajlarına maruz kalmadan” ihraç etmenin yollarını görüştüklerini açıkladı.

Görüşmede, İstanbul Tahıl Anlaşması çerçevesindeki son gelişmeler ve orman yangınlarında kullanılmak üzere Rusya’dan büyük gövdeli yangın uçağı temin edilmesi hususunun da ele alındıği bildirildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler