Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Steam’de dolar dönemi…

Oyun dünyasının dev platformlarından biri olan Steam, Türk kullanıcıları için önemli bir değişiklik duyurdu. Şirket, Türk Lirası'nın kullanımdan kaldırıldığını ve artık ödemelerin dolar cinsinden (MENA-USD) yapılacağını duyurdu.

Steam’de dolar dönemi…

Oyun dünyasının dev platformlarından biri olan Steam, Türk kullanıcıları için önemli bir değişiklik duyurdu. Şirket, Türk Lirası’nın kullanımdan kaldırıldığını ve artık ödemelerin dolar cinsinden (MENA-USD) yapılacağını duyurdu.

 

 

Dünyanın en büyük dijital oyun mağazalarından biri olan Steam, Türk Lirası para birimini bugün itibariyle kullanımdan kaldırma kararı aldı. Türkiye’de giderek artan enflasyon ve yükselen döviz kuru gibi ekonomik faktörlerle bağlantılı olarak alınan bu kararla birlikte, Türkiye için artık MENA-USD para birimi geçerli olacak.

 

Platform, birkaç gün önce aldığı kararla Türkiye ve Arjantin’de dolar para birimine geçiş yapacağını duyurmuştu. Ve bugün itibariyle bu değişim gerçekleşiyor. Oyunlar, bundan böyle Orta Doğu ülkelerinde kullanılan MENA-USD para birimiyle fiyatlandırılacak.

 

Türk Lirası’nın Steam platformundan kalkmasıyla birlikte, kullanıcıların bakiyeleri de MENA-USD’ye dönüştürülecek. Bu dönüşümde güncel dolar kuru referans alınacak.

 

Dolayısıyla oyun satın alırken de bu yeni para birimi üzerinden işlem gerçekleştirilecek. Örneğin, bir oyunun fiyatı 10 MENA-USD ise, güncel kura göre (örneğin, 19 Kasım saat 23.20 itibariyle 28,58 TL), oyunun fiyatı 258,78 TL olarak belirlenecek.

 

Bazı oyunların fiyatlarının beklenenden daha yüksek olabileceği göz önünde bulundurulmalı. Bu noktada bazı geliştiricilerin MENA-USD için fiyat düzenlemesi yapabilecekleri belirtildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler