Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Rusya’dan petrol ürünleri ithal eden Brezilya talebini artırdı

Petrol üreticisi Brezilya, Rusya'dan petrol ürünleri tedarikinde artış yaptıklarını duyurdu. Söz konusu artış Brezilya’nın tarım sektöründeki ihtiyacından dolayı gerçekleşirken söz konusu ürünler ise dizel ve benzin.

Rusya’dan petrol ürünleri ithal eden Brezilya talebini artırdı

PARAANALİZ.COM

Brezilya’nın Moskova Büyükelçisi Rodrigo de Lima Baena Soares ülkesinin Rusya’dan benzin ve dizel yakıt olmak üzere petrol ürünleri tedarikini önemli ölçüde artırdığını açıkladı. Ülkesinin de büyük bir petrol üreticisi olduğunu hatırlatan Büyükelçi günde üç milyon varilden fazla petrol ürettiklerini kaydetti.

Büyükelçi, Brezilya’da ağır petrol üretildiğini ve ülkede petrol ürünleri ile dizel yakıt üretimi için yeterli rafineri bulunmadığını, bu sebepten dolayı benzin ve dizel yakıtın ithal edilmesi gerektiğini belirtti.

Rus haber ajansı RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada Brezilya’nın tarım sektöründeki talebini karşılamak için petrol ürünlerindeki alımı artırdıklarını kaydeden Büyükelçi şu ifadelere yer verdi:

“Rusya’dan benzin ve dizel gibi petrol ürünlerinin ithalatını önemli ölçüde artırdık. Bu, tarım endüstrimize yardımcı oluyor.”

TALEP ARTIŞI OLACAĞI DUYURULMUŞTU

Bu arada geçtiğimiz günlerde Brezilya basını, Ağustos ayında Brezilya’ya Rus rafine ürünlerinin tedarikinin Temmuz ayına göre %25 artarak günde 235.000 varile ulaşabileceğini duyurmuştu. Bu haliyle Rusya’nın, ABD’yi geçerek Brezilya’nın en büyük petrol ürünleri tedarikçisi konumuna gelmesi tahmin ediliyor.

(HABER MERKEZİ)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler