Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Rusya, finansta islami sermayeye yeşil ışık yaktı!

Yıllarca komünizm sistemiyle yönetilen Rusya, finansta İslami sermayeye "yeşil" ışık yaktı. Rusya, ilk kez İslami bankacılık sistemine adım attı.

Rusya, finansta islami sermayeye yeşil ışık yaktı!

Yıllarca komünizm sistemiyle yönetilen Rusya, finansta İslami sermayeye “yeşil” ışık yaktı. Rusya, ilk kez İslami bankacılık sistemine adım attı.

Ukrayna işgaliyle başlayan ambargo ve yaptırımlar nedeniyle  küresel finans piyasasından soyutlanan Rusya, yeni arayışlara yöneldi. Yıllarca komünizm sistemiyle yönetilen Rusya, finansta İslami sermayeye “yeşil” ışık yaktı. Rusya, ilk kez İslami bankacılık sistemine adım attı. 1 Eylül yani bugünden itibaren
Rusya’da ilk kez İslami bankacılık sistemi için uyum sürecine başladı.  Müslüman nüfusunun yoğun olduğu Başkurdistan, Dağıstan, Tataristan ve Çeçenistan’da İslami faizsiz finansmana ilişkin test uygulaması başladı. Yeni sistemle bankalarda faiz uygulanmayacak,  ayrıca alkol, tütün ve domuz eti satışıya ilgili finansal yatırım ödemelerde kullanılmayacak.

2 yılda 7.7 trilyon dolara ulaşacak

Kimi çevrelerce en az 3 trilyon dolarlık küresel büyüklüğe sahip İslami bankacılık sisteminin 2 yıl içinde hızla büyümesi bekleniyor. Hatta Rusya’nın en büyük bankası olan, bir dönem Deniz Bank’ın da sahibi olarak bilinen Sberbank’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Oleg Ganeev, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada “Küresel ölçekte 2025’e kadar İslami ekosistem pazarı 7. 7 trilyon dolar değerine ulaşacak” demişti.

 

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler