Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Rusya 2 milyon ton çavdar hasadı yapacak

Rusya Federasyonu Tarım Bakanlığı, 2023 yılında brüt çavdar hasadının yaklaşık iki milyon ton olacağını duyurdu.

Rusya 2 milyon ton çavdar hasadı yapacak

Rusya Federasyonu Tarım Bakanlığı’nın basın servisi, Rusya Federasyonu’nda 2023 yılında brüt çavdar hasadının yaklaşık 2 milyon ton olacağını ve fırıncıların ve un değirmencilerinin tüm hammadde ihtiyaçlarını minimum ithalat hacmiyle tamamen karşılayacağını bildirdi.

Rus haber ajansı RIA Novosti’nin konuyla ilgili haberine göre, Bakanlığın basın bülteninde şu ifadeler yer aldı:

“Beklenen hasat yaklaşık 2 milyon ton. Aktarılan bakiyeler dikkate alındığında belirlenen miktar, un ve ekmek üretimine yönelik yurt içi ihtiyaçları karşılamak için yeterli.”

İstatistik kurumu Rosstat’ın raporuna göre, 2022 yılında Rusya Federasyonu’ndaki brüt çavdar hasadı %26,5 artarak 2,179 milyon tona yükseldi.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü, Rusya Un ve Tahıl İşletmeleri Birliği Başkanı Igor Sviridenko, şu açıklamayı yaptı:

“Çavdar, devlet kurumlarının gözünden düştü, çünkü çavdar unu, buğdaya kıyasla yalnızca %10 üretiliyor ve bu oran bir fark yaratmıyor.”

Yeterli miktarda çavdar ekmeğinin olmayacağını işaret eden Sviridenko, “Borodinsky ekmeği, sırf hammadde maliyeti nedeniyle yüksek kaliteli buğday ekmeği çeşitlerinden daha pahalıya mal olacak” ifadelerine yer verirken Rusya Federasyonu’nda 2023 yılında çavdar hasadının 1,8 milyon ton civarında beklendiğini de sözlerine ekledi.

Tarım Bakanlığı basın servisi, gıda çavdarı üretici fiyatlarının şu anda geçen yıla göre %7,3 daha düşük olduğunu ve 8 ay boyunca çavdar unu üretiminin yıllık %2,5 arttığını kaydetti. Rusya Federasyonu’nda çavdar ekimi yapılan alanın uzun vadeli ortalama seviyede olduğunu, 2024 hasadı için kış ekimlerinin her zamanki gibi devam ettiğini söz konusu açıklamada yer aldı.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler