Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Putin: yıl sonuna kadar Rusya GSYİH büyümesi yüzde 2,5’e ulaşabilir

Rusya ekonomisinin durumu bazı önemli rakamlara göre önceden tahmin edilenden daha iyi olduğunu belirten Rusya lideri Putin, olumsuz tahminlere rağmen Rusya'nın GSYİH'sının yıl sonuna kadar yüzde 2,8 büyüyebileceğini söyledi.

Putin: yıl sonuna kadar Rusya GSYİH büyümesi yüzde 2,5’e ulaşabilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir dizi temel göstergede ekonomik durumun daha önce tahmin edilenden daha iyi olduğunu düşünüyor. Putin, 2024-2026 federal bütçe taslağına dair bir toplantıda, “Bir dizi temel gösterge açısından durumun önceden tahmin edilenden çok daha iyi olduğunu hemen söylemek isterim” diye konuştu. Rus haber ajansı TASS’ın aktardığına göre Putin, olumsuz tahminlere rağmen Rusya’nın GSYİH’sının yıl sonuna kadar yüzde 2,8 büyüyebileceğini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Nisan ayında bu yılın GSYİH büyümesinin yüzde 1,2 olması bekleniyordu. Hatta başlangıçta bazıları [GSYİH] daralması öngörüyordu, ancak daha sonra görünüm yüzde 1,2 büyüme olarak ayarlandı, ancak aslında bu hedefi zaten aştık ve GSYİH büyümesi yüzde 2,5’e ulaşabilir. Yıl sonuna kadar yüzde 2,8’e kadar çıkabilir.”

RUBLE’Yİ DESTEKLEYECEK TEDBİRLER

Putin, Rusya ekonomisinin benzeri görülmemiş bir dış baskıyla başa çıktığını ve ülkenin GSYİH’sının 2021 seviyesine ulaşmasıyla tamamen toparlandığını kaydetti. Rusya Devlet Başkanı Putin, hükümete ve Merkez Bankası’na ulusal para birimini destekleyecek tedbirlerin alınması talimatı verdi:rubel

“Açıkçası temel sorunlardan biri şu anda enflasyonun hızlanmasıyla ilgili burada açıkça temel faktör rublenin zayıflaması. Bunun nedenlerini net bir şekilde anlamak ve zamanında önlem almak gerekiyor. Hükümetin, Merkez Bankası’nın profesyonelce çalışacağından eminim.”

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler