Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Putin: Türkiye üzerinden tahıl sevk etmeye hazırız, Katar’ın yardımını bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Soçi’de görüşme gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Katar üzerinden yoksul ülkelere tahıl sevkiyatını detaylandırdı.

Putin: Türkiye üzerinden tahıl sevk etmeye hazırız, Katar’ın yardımını bekliyoruz

Putin, şartlar yerine getirilir getirilmez Rusya’nın tahıl anlaşmasını derhal yeniden uygulamaya koyacağını ifade etti.

Ülkesinin 6 Afrika ülkesiyle tahıl sevkiyatıyla ilgili müzakereleri tamamlamaya yakın olduğu mesajını da veren Putin Rusya’nın birkaç hafta içinde Afrika’ya ücretsiz tahıl sevkiyatına başlayacağının altını çizdi. Sputnik’in haberine göre Putin, “Rusya, en yoksul ülkelere Türkiye üzerinden 1 milyon ton tahılı özel fiyattan tahıl sevk etmeye hazır, Katar’ın da yardımını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Rusya’nın tahıl anlaşmasından çıkmasının küresel gıda piyasalarını etkilemediğini söyleyen Putin, tahıl fiyatlarının düştüğünü, gıda açığı olmadığını belirtti.

PARA ANALİZ

İLGİLİ HABERErdoğan ile görüşen Putin Karadeniz Tahıl Koridoru için şartlarını yinelediErdoğan ile görüşen Putin Karadeniz Tahıl Koridoru için şartlarını yineledi

İLGİLİ HABERKaradeniz Tahıl Koridoru Anlaşması nedir? Rusya anlaşmadan neden ayrıldı?Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması nedir? Rusya anlaşmadan neden ayrıldı?

 

İLGİLİ HABERPutin ile Erdoğan’ın görüştüğü Soçi Zirvesi’nden çıkan sonuç nedir: Kazanan Katar mı?Putin ile Erdoğan’ın görüştüğü Soçi Zirvesi’nden çıkan sonuç nedir: Kazanan Katar mı?

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler