Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Piyasaların Efendisi FÖŞ: Petrolde Savaş, Dolarda Telaş

  Piyasaların Efendisi: Petrolde Savaş, Dolarda Telaş #petrol #dolar #borsa   FÖŞ açıklaması:  Bu söyleşimde halen dünya finans çevrelerinde hararetle…

Piyasaların Efendisi FÖŞ: Petrolde Savaş, Dolarda Telaş

 

Piyasaların Efendisi: Petrolde Savaş, Dolarda Telaş

#petrol #dolar #borsa

 

FÖŞ açıklaması:  Bu söyleşimde halen dünya finans çevrelerinde hararetle tartışılan 2 konuya yorum getirdim. İlki, OPEC+ niye üretim kısıntısı kararı aldı?  Bu kararın siyasi boyutları ve Türkiye ekonomisine getireceği ek yüke vurgu yaptım.

İkinci konu ise doların rezerv para hüvviyetini kaybetmesi olasılığı. Çin-Brezilya arasında ticarette yerel para birimlerinin kullanılması antlaşması, Suudi Arabistan’ın Çin’e petrolü yuan karşılığı satabileceğini ifade etmesi ve yuanın ticari işlemlerde gittikçe artan payı bu tartışmayı ciddiye almamıza neden oluyor. Yuan doların yerine geçebilir mi?  Yoksa, çok para birimli bir dünyaya mı geçiş yapıyoruz?

 

Atilla Yeşilada, Piyasaların Efendisi programının “Petrolde Savaş, Dolarda Telaş” başlıklı bu bölümünde OPEC+ tarafından alınan petrol üretim kesintisi kararının yansımalarını bundan en çok etkilenebilecek ülkeler açısından değerlendiriyor. Yurt içinde ise DolarTL ve borsa hakkında beklentilerini paylaşıyor.

 

00:00 | Giriş

03:25 | #Petrolde Savaş

14:08 | #Dolarda Telaş

 

 

Integral Yatırım’da hisse hesabı açmak için link’e tıklamanız yeterli : https://lp.integralyatirim.com.tr/2nt

 

Dolar, Euro, Altın, Endeks ve VİOP yatırımlarınızda kaldıraçlı işlem yapmanın tam zamanı:

https://lp.integralyatirim.com.tr/8gI

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler