Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Macron: “Dünya Bankası ve IMF’de reform konusunda tam görüş birliği var”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) gibi küresel finans kuruluşlarında reform yapılacağını söyledi...

Macron: “Dünya Bankası ve IMF’de reform konusunda tam görüş birliği var”

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Dünya Bankası ve IMF’nin “daha verimli, daha adil ve günümüz dünyasına daha uygun” hale getirilmesi konusunda görüş birliğine varıldığını kaydetti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) gibi küresel finans kuruluşlarında reform yapılacağını söyledi.

Paris’te düzenlenen yaklaşık 40 devlet ve hükümet başkanının katıldığı dünya liderleri zirvesinde konuşan Macron, bu kurumların “daha verimli, daha adil ve günümüz dünyasına daha uygun” hale getirilmesi konusunda görüş birliğine varıldığını kaydetti.

Dünya liderleri de İkinci Dünya Savaşı sonrasında kurulan Bretton Woods kurumları olarak adlandırılan Dünya Bankası ve IMF’de reform yapılması fikrine destek verdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz “bu bankaların nasıl yönetildiği ve faaliyetlerinin çerçevesi” ile ilgili reformların arkasında olduklarını ifade etti.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, zirvenin kapanış oturumunda halihazırdaki Dünya Bankası ve IMF’nin dünyanın beklentilerini karşılamadığını ifade etti.

 

euronews.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler